×

Īsteno savu ideju – piesakies Delnas Jauniešu pilsoniskā aktīvisma akadēmijā!

Foto: AJC1, Flickr

Tev ir ideja, ko būtu vērts īstenot! Neesi drošs, kā to uztvers „vecākā paaudze”, mācību iestādes vai pašvaldības vadība? Piesakies kopā  ar draugiem un Delna palīdzēs, lai Tavu lielisko ideju ne tikai nenoraktu, bet tā realizētos dzīvē vēl efektīgāk!

Sabiedrība par atklātību Delna izsludina pieteikšanos jauniešu pilsoniskā aktīvisma akadēmijā. Ja esi 17-25 gadus vecs jaunietis, tev ir ideja, ko vēlies realizēt, piesakies! Delna aicina visus aktīvos jauniešus no jūnija līdz septembrim īstenot savas labākās idejas dzīvē, Delnai un citiem partneriem palīdzot pārvarēt birokrātiskos un citus šķēršļus, kā arī sniedzot nepieciešamās zināšanas un prasmes.

Piedalīties ir vienkārši!

Tev noteikti jau sen galvā ir ideja vai pat mazs projekts, bet esi šaubījies par tā īstenošanu, nav bijuši domubiedri u.tml. Šovasar Tev pieejams atbalsts, lai tava lieliskā ideja kļūtu par īstenību, bet dzīve Tev apkārt kļūtu foršāka. Viss, kas tev ir nepieciešams, ir domubiedru grupa no 3 līdz 6 cilvēkiem un vēlme līdz septembra beigām būt par aktīvu jaunieti un iedvesmot jauniešus Tev apkārt.

Kas īsti notiks no jūnija līdz septembrim?

  • Jūlija sākumā tiksimies kick-off pasākumā Rīgā (apmaksāsim ceļa izdevumus ārpus Rīgas dzīvojošajiem), lai iedotu Tev nepieciešamos pilsoniskā aktīvisma „skilus”. To darīs Delnas labākie eksperti, jaudīgākās jauniešu NVO un portāls Draugiem.lv. Šajā pasākumā arī skaidrāk iezīmēsim, ar ko sākt un kā rīkoties, lai septembrī varētu sev uzsist uz pleca par labi padarītu darbiņu.
  • Līdz pat septembrim jūs mēģināsiet maksimālu tālu ideju ieviest dzīvē, bet Delna un partneri Tevi un biedrus atbalstīs cik vien iespējams. Palīdzība būs, sākot no padome, līdz juridiskai konsultācijai, kā tikt galā ar pašvaldības ierēdni, līdz tam, kā runāt ar uzņēmēju par finansiālu atbalstu idejai, vai jebko citu. Katru aktīvistu grupu aicināsim dalīties progresā, katras divas nedēļas par to ieblogojot.
  • Visi septembrī atkal sanāksim kopā Rīgā, lai dalītos iespaidos un skatītos, ko darīt tālāk.

Atbildi uz dažiem īsiem jautājumiem, atsūti tos uz e-pastu adresi akademija@delna.lv līdz 11. jūnijam un gaidi mūsu atbildi:

JAUTĀJUMI

  1. Vārds, Uzvārds:
  2. Vecums:
  3. Skype vārds:
  4. Kādu ideju tu vēlies realizēt?
  5. Vai tev ir biedri, lai izveidotu darba grupu un ideju īstenoti kopā? Ja jā, kā viņus sauc?
  6. Kādas zināšanas tev ir nepieciešamas, lai savu ideju varētu īstenot?

Jautājumi? Sazinies ar Eviju, 29660930, evija.goluba@delna.lv.

Mūs atbalsta:

Foto: AJC1, Flickr

2 Komentāri
  1. 2012-06-05 pulksten 10:04
  2. zita
    2012-10-30 pulksten 14:41

    valstii arlikumu jaanosaka zemaakaa darba stundas likme 3ls peec nodolu atmaksas vai uz rokas,veelaak to pamazaam celot.jo savaadaak neviens neatgrieziisies un arii mees aizbrauksim.raziigums aug ja ir pirktspeeja.

Pievienot komentāru

  • deputati uz delnas
  •  

    Screen Shot 2018-01-22 at 16.07.52