×

Prezidentūras ES Padomē uzraudzība: Pretkorupcijas labo prakšu analīze (Leveraging the rotating EU Presidency to promote exchange of anti-corruption best practice)

tikai SIF logoProjekta mērķis: 

Nodrošināt, lai pretkorupcijas politikas jautājumi ES prezidentūru laikā ir dienas kārtības augšgalā. Mērķis tiks sasniegts vērtējot pretkorupcijas jautājumu aktualitāti un virzību katras prezidentūras laikā, kā arī tiks veikta interešu aizstāvība, lai šī dienas kārtība nezaudētu savu aktualitāti. Projekta ietvaros tiks analizētas 4 prezidentūras: Lietuvas, Itālijas, Grieķijas un Latvijas.

Projekta īstenošanas periods:

Projekts sākās līdz ar Lietuvas prezidentūru 2013.gada jūlijā un beigsies ar Latvijas prezidentūru 2015.gada jūnijā.

Galvenās projekta aktivitātes:

  • Katra prezidentūra analizē savas prezidentūras ietvaros izvirzītās pretkorupcijas prioritātes un seko to īstenošanai un iedzīvināšanai.
  • Visas projekta valstis pēc speciāli izstrādātas metodoloģijas novērtēs prezidentūras gatavošanās un ieviešanas fāzi, kā arī vērtēs, cik sekmīgi ir sasniegti pretkorupcijas dienas kārtības izvirzītie uzdevumi.

Plānotie projekta rezultāti:

  • Projekta rezultātā tiks novērtēta visu prezidentūru caurspīdība, atklātība un darbs pie pretkorupcijas dienas kārtības, balstoties uz speciāli izstrādātu metodoloģijas.
  • Projekta rezultātā tiks izstrādāta labās prakses interešu aizstāvības metodoloģija darbojoties ES prezidentūru ietvarā.

Pozīcijas dokuments: Latvijas prezidentūra Eiropas Savienības Padomē

Es prezidentūras pretkorupcijas izvērtējums (scorecard)

Preses relīzes:

ES Padome nav realizējusi solījumus cīnīties pret korupciju

Atbalstītāji 

atbalstitaji proj.

Pievienot komentāru

  • deputati uz delnas
  •  

    Screen Shot 2018-01-22 at 16.07.52