×

Valsts kanceleja sadarbībā ar Delnu aicina uz atklāto lekciju valsts pārvaldes amatpersonas un darbiniekus

Valsts kanceleja sadarbībā ar biedrību “Sabiedrība par atklātību – Delna” aicina uz

atklāto lekciju “Valsts amatpersonu un darbinieku rīcība trauksmes celšanas situācijās”  valsts pārvaldes amatpersonas un darbiniekus

otrdien, 9. jūnijā, plkst. 13.00 – 17.00 vai piektdien, 12. jūnijā, plkst. 9.00 – 13.00

Valsts administrācijas skolas (Raiņa bulv. 4, Rīga), 118.telpā.

 

Atklāto lekciju vada biedrības “Sabiedrība par atklātību – Delna” valdes loceklis Gundars Jankovs.

Papildu informācijai

Trauksmes celšana – informācijas atklāšana par tādiem iespējamiem tiesību normu un ētikas principu pārkāpumiem institūcijās un valsts, pašvaldību vai privātos uzņēmumos, kas nodara kaitējumu kādai sabiedrības grupai vai sabiedrībai kopumā.

Trauksmes cēlēji – publiskā un privātā sektorā nodarbinātie (gan valsts dienestā, gan darba tiesiskajās attiecībās), kā arī ārpus tradicionālām darba tiesiskām attiecībām esošie un citi indivīdi, kas ir tieši saistīti ar trauksmes celšanu.

Ne valsts pārvaldes, ne privātajā sektorā šobrīd nepastāv skaidri, caurskatāmi un efektīvi trauksmes celšanas kanāli un droši trauksmes cēlēju aizsardzības mehānismi. Ir atsevišķs regulējums ētikas kodeksos, bet tas ir nepilnvērtīgs un nepietiekams. Celt trauksmi ir svarīgi, jo aktīva trauksmes celšana un informācijas sniegšana par krāpnieciskiem nodarījumiem ir viens no stūrakmeņiem cīņā ar korupciju.

Būtiska loma ir katram indivīdam, jo trauksmes celšana nozīmē iestāšanos par savām tiesībām, apturot prettiesisku rīcību. Klusēšana nodara būtisku kaitējumu indivīdiem un sabiedrībai kopumā, kā arī vairo nesodāmības sajūtu. Trauksmes celšana padara labvēlīgu ikviena darba vidi un vienlīdzīgu attieksmi pret visiem darbiniekiem.

Dalībai atklātā lekcijai aicinām reģistrēties iepriekš.

Reģistrācija 2015.gada 9.jūnijam:  http://goo.gl/forms/Q5EOAJxzHG

Reģistrācija 2015.gada 12.jūnijam:  http://goo.gl/forms/w1dQQ9uUu5

Pievienot komentāru

  • deputati uz delnas
  •  

    Screen Shot 2018-01-22 at 16.07.52