×

Šonedēļ Rīgā Baltijas un Ziemeļvalstu uzņēmumu vadītāji runās par godīgumu biznesā

21. novembrī sākas divu dienu konference “Business Integrity: A Nordic – Baltic Dialogue” (“Biznesa ētika: Ziemeļvalstu un Baltijas valstu dialogs”), kurā pirmo reizi Latvijā pulcēsies uzņēmumu augstākā līmeņa vadītāji no Baltijas un Ziemeļvalstīm, lai kopīgi apspriestu kukuļdošanas negatīvo ietekmi uz uzņēmējdarbības veikšanu.

Dienas pirmajā daļā dalībnieki uzzinās sīkāk par biznesa principiem, ko izstrādājusi TI kā pasaulē vadošā organizācija cīņā ar korupciju. Ievērojamu Baltijas un Ziemeļvalstu kompāniju pārstāvji apmainīsies ar pieredzi antikorupcijas politiku ieviešanā (Mazeiku nafta Iekšējās revīzijas departamenta vadītājs Valdas Laurinavicius, Latio Nekustamie īpašumi izpilddirektors Edgars šīns, Ericsson Baltijas un Ziemeļvalstu reģiona viceprezidents Stefan Johansson, Norsk HYDRO Korporatīvās sociālās atbildības departamenta vecākais viceprezidents Arvids Halvorsens u.c.). Dienas otrajā daļā dalībnieki jau iepazīsies ar konkrētiem instrumentiem biznesa caurspīdīguma veicināšanai, izvērtējot tos pa atsevišķām darbības jomām: biznesa attiecības, “veicināšanas maksājumi” un politiskie ziedojumi. Pirmā konferences diena noslēgsies ar pieņemšanu, kurā uzrunu par pretkorupcijas politiku Jauno trīs brāļu projektos teiks Kultūras ministre Helēna Demakova.

Otrajā konferences dienā tiks apskatītas nākotnes perspektīvas biznesa ētikas pilnveidošanai, apvienojot valsts, neatkarīgu korupcijas aģentūru un privāta sektora centienus. Konference noslēgsies ar paneļdiskusiju, kura piedalīsies visu iepriekš minēto sektoru pārstāvji un uzņēmēji.

Konferences mērķis ir apzināties iespējas, ko nodrošina godīgums biznesā Baltijas valstīs un Ziemeļvaltīs, un iepazīties ar praksē pārbaudītiem biznesa ētikas principiem. Konferenci rīko “Sabiedrība par atklātību – Delna”/ Transperancy International un pasaulē vadošais programmatūras ražotājs SAP.

Konference notiks viesnīcas “Hotel Bergs” Stikla zālē. Konferences laikā Jums labprāt palīdzēs Delnas projekta vadītāja Zanda Garanča, padomes priekšsēdētājs Roberts Putnis un padomes locekle Inese Voika (e-pasts: zanda.garanca@delna.lv, tel.: +371 6512437).

Piezīme medijiem: žurnālisti fona informācijas iegūšanai ir laipni gaidīti visu konferences norises laiku, bet konferences laikā izskanējušie citāti ir publiskojami tikai ar autora individuālu piekrišanu.

Pievienot komentāru

  • deputati uz delnas
  •  

    Screen Shot 2018-01-22 at 16.07.52