×

Delna trešdien plkst. 10.00 informēs par pretkorupcijas darbu v/a “Jaunie Trīs brāļi”

Aicinājums uz preses konferenci

“Sabiedrība par atklātību – DELNA” ir sagatavojusi regulāro ziņojumu sabiedrībai ar novērtējumu par pretkorupcijas darbu valsts aģentūrā “Jaunie Trīs brāļi” (J3B), īstenojot trīs nacionālas nozīmes kultūras objektu būvniecības projektus: Latvijas Nacionālo bibliotēku, Rīgas koncertzāli un Laikmetīgās mākslas muzeju.

21. februārī plkst. 10:00 notiks preses konference, kurā tiks publiskots ziņojuma saturs. Preses konferencē piedalīsies Kultūras ministrijas valsts sekretāre Solvita Zvidriņa, v/a „Jaunie Trīs brāļi” direktors Zigurds Magone un Delnas padomes priekšsēdētājs Roberts Putnis. Prezentācija notiks v/a „Jaunie Trīs brāļi” telpās Dzirnavu ielā 13 (ieeja no Strēlnieku ielas). Preses konferencē Delna informēs par uzraudzības gaitu laika posmā no 2006.gada 1.septembra līdz š.g. 31.janvārim.

Delnas sabiedriskās uzraudzības darbu un pienākumus nosaka 2005. gada 2. septembrī noslēgtais Līdzdarbības līgums starp Kultūras ministriju (KM), v/a J3B un Delnu. Līgums ir veidots saskaņā ar vadošās globālās pretkorupcijas kustības Transparency International izstrādāto “integrity pact” jeb “integritātes līguma” modeli. šis modelis pretkorupcijas mērķim apvieno politiskas, valsts pārvaldes, biznesa un sabiedrības intereses. Projektu īstenošanu uzrauga neatkarīgs novērotājs, kas šajā gadījumā ir Delna. KM un v/a J3B ir pienākums ievērot augstākos labas pārvaldības standartus un aktīvi darboties korupcijas novēršanā. Savukārt, projektos iesaistītā biznesa vide uzņemas ievērojamas brīvprātīgas korporatīvās sociālās atbildības saistības.

Līguma ietvaros Delna līdzdarbojas kā neatkarīgs novērotājs Kultūras ministrijas un v/a J3B darbībā, lai nodrošinātu, ka Kultūras ministrija un v/a J3B savā darbībā ievēros labas pārvaldības principu un nepieļaus nekādu rīcību, kas apšaubītu šī principa ievērošanu, jo īpaši negodīgu, ieinteresētu vai pat koruptīvu rīcību.


Pievienot komentāru

  • deputati uz delnas
  •  

    Screen Shot 2018-01-22 at 16.07.52