×

Delna uzsāk jauniešu izglītošanas programmu Latvijas skolās par jauniešu līdzdalību demokrātijā un korupcijas novēršanā

Rīgā, 2009.gada 4.novembrī

“Sabiedrība par atklātību – Delna” ar lekcijām Liepājā uzsāk jauniešu izglītošanas programmu “Skolēnu pilsoniskā līdzdalība demokrātijā”, kuras ietvaros uzrunās vidusskolēnus dažādās Latvijas skolās, kā arī jauniešu nevalstiskās organizācijas. Projekta noslēgumā notiks jauniešu vasaras skola.

Programmas mērķis ir veicināt jauniešu līdzdalību vietējo kopienu dzīvē un pašvaldības darba uzlabošanā, veicinot pašvaldības darbības atklātību un atsaucību vietējo iedzīvotāju vajadzībām. Sabiedriskās domas aptauju dati liecina, ka jaunieši ir viena no apātiskākajām un apolitiskākajām sabiedrības grupām, tādēļ īpaši svarīgi, ka jaunieši diskutē par pilsonisko līdzdalību un korupcijas novēršanas nozīmi demokrātijas stiprināšanā.

Programmas ietvaros Delnas lektori viesosies 24 Latvijas skolās, kur uzrunās Latvijas vidusskolēnus. Pirmās lekcijas notiks Liepājā un Skrundā, šī gada 5. un 6.novembrī. Pēc lekcijas Liepājas 1.ģimnāzijā rīt, plkst.16:00 Liepājas jaunatnes centrā notiks tikšanās ar Liepājas jauniešu NVO, ar kuriem tiks pārrunātas aktualitātes Liepājā, jauniešu viedoklis par galvenajām problēmām Liepājas pilsētā, kā arī jauniešu redzējums, ko paši var paveikt, lai tās mazinātu. Jauniešu līdzdalības veicināšanai šīs programmas ietvaros no šodienas ir izsludināts projektu konkurss, kur jauniešu NVO un pilsoniskā aktīvisma grupas var iegūt nelielu finansiālu atbalstu ideju īstenošanai. Projektu konkursa nolikums ir atrodams Delnas mājas lapā: www.delna.lv.

Programma tiek īstenota ar Nīderlandes vēstniecības un Fridriha Ēberta fonda atbalstu.

Kontaktpersona:
Līga Stafecka
politikas analītiķe
Tālr.: 67285585, 26363531

E-pasts: liga.stafecka@delna.lv

Pievienot komentāru

  • deputati uz delnas
  •  

    Screen Shot 2018-01-22 at 16.07.52