×

AT priekšsēdētājs atbildē Delnai norāda kritērijus, saskaņā ar kuriem nākamnedēļ nosauks ģenerālprokurora kandidāta vārdu

Rīgā, 2010.gada 18.martā

AT priekšsēdētājs atbildē Delnai norāda kritērijus, saskaņā ar kuriem nākamnedēļ nosauks ģenerālprokurora kandidāta vārdu. 17.februārī Delna vērsās pie Augstākās tiesas (AT) priekšsēdētāja, aicinot skaidrot, pēc kādiem kritērijiem un kādā laika termiņā viņš izvirzīs kandidātu ģenerālprokurora amatam. Delna ar šiem jautājumiem vērsās tādēļ, ka pašreiz normatīvie akti pietiekami precīzi nenosaka kārtību, kādā AT priekšsēdētājs izvirzīs nākamo ģenerālprokurora amata kandidātu.

Atbildes vēstulē, ko I.Bičkovičs parakstījis vakar, mēnesi pēc Delnas vēstules saņemšanas, norādīts, ka ģenerālprokurora kandidāta vārdu būs gatavs nosaukt tuvākās nedēļas laikā.

Attiecībā par kritērijiem, pēc kuriem I.Bičkovičs vadīsies kandidāta izvērtēšanā, I.Bičkovičs norāda: “Izvērtējot Prokuratūras likumā noteikto personu loku, no kura var tikt izraudzīts kandidāts ģenerālprokurora amatam, izsveru tās vai citas personas piemērotību amatam. Cita starpā, ņemu vērā iespējamā kandidāta profesionalitāti, darba pieredzi, prokuratūras darba pārzināšanu, tās problēmu un to risinājumu redzējumu, spēju patstāvīgi pieņemt svarīgus lēmumus, neietekmējamību, iemaņas un pieredzi liela kolektīva vadīšanā, personiskās īpašības, perspektīvas tikt apstiprinātam amatā.”

Vēstulē AT priekšsēdētājs norāda, ka sabiedrībai būtu vairāk jāpievērš uzmanība tam, pēc kādiem kritērijiem par izvirzīto kandidātu tiks pieņemts gala lēmums Saeimā.

Pašreizējā ģenerālprokurora J.Maizīša pilnvaru termiņš beidzas 2010.gada 11.maijā. Saskaņā ar Prokuratūras likumu, ģenerālprokuroru pēc Augstākās tiesas priekšsēdētāja priekšlikuma amatā apstiprina Saeima uz pieciem gadiem.

Atbildes vēstuli  – skatīt šeit.

Plašāka informācija:
Lolita Čigāne
Sabiedrības par atklātību Delna padomes priekšsēdētāja
67285585
lolita.cigane@delna.lv

Pievienot komentāru

  • deputati uz delnas
  •  

    Screen Shot 2018-01-22 at 16.07.52