×

Delna 25.-26.martā organizē starptautisku konferenci “Pretkorupcijas aģentūru neatkarība – efektīvas darbības priekšnosacījums vai drauds”

„Sabiedrība par atklātību – Delna” 25.-26.martā organizē starptautisku konferenci “Pretkorupcijas aģentūru neatkarība – efektīvas darbības priekšnosacījums vai drauds”.

Konference notiks 25.- 26.martā „Baltic Beach Hotel”, Jūrmalā.

Konferences mērķis ir analizēt pretkorupcijas aģentūru izveides cēloņus, institucionālo uzbūvi, pārraudzību un citus faktorus, kas ietekmē darbības efektivitāti. Tiks diskutēts par labo praksi pretkorupcijas darba organizēšanā, kā arī metodoloģiju pretkorupcijas institūciju darba uzraudzībai no pilsoniskās sabiedrības puses.

Konferenci atklās Delnas padomes priekšsēdētāja Lolita Čigāne, KNAB priekšnieks Normunds Vilnītis, Eiropas Komisijas Pētniecības ģenerāldirektorāta Zinātnes, ekonomikas un sabiedrības direktorāta direktors Jean-Michel Baer.

Konferencē uzstāsies Luis de Sousa, Martin Kreutner, Rasma Kārkliņa un citi pazīstami pretkorupcijas eksperti, kā arī vairāku valstu pretkorupcijas iestāžu vadītāji. Konferences darba kārtība pieejama elektroniski: latviešu valodā un angļu valodā.

Konference paredzētā kā diskusiju platforma vadošajiem pretkorupcijas jomas ekspertiem un amatpersonām.

Dienu pirms konferences – 24.martā no plkst.13.00 līdz 15.00 grāmatnīcā „Satori”, notiks Delnas veiktā KNAB darbības monitoringa prezentācija, kura veikšanā gūtie secinājumi tiks izmantoti arī konferences diskusijās.

Konference un KNAB darbības monitoringa prezentācija notiek projekta “KNAB neatkarības projekts – korupcijas prevencijas stiprināšana un korupcijas izmaksu mazināšana ar KNAB monitoringa un neatkarības stiprināšanas palīdzību” ietvaros ar Eiropas Savienības Noziedzības novēršanas un cīņas pret noziedzību programmas, kā arī Sorosa fonds – Latvija atbalstu.

Delnas darbību atbalsta Islande, Lihtenšteina un Norvēģija EEZ finanšu
mehānisma un Norvēģijas finanšu mehānisma ietvaros un Latvijas valsts
ar Sabiedrības integrācijas fonda starpniecību.

Inga Liepa- Meiere
Delnas juridiskā analītiķe
Tālr. 67285585, e-pasts: inga.liepa@delna.lv

Pievienot komentāru

  • deputati uz delnas
  •  

    Screen Shot 2018-01-22 at 16.07.52