×

Delna publisko ziņojumu par Gaismas pils celtniecības aktualitātēm

Šodien, 10.novembrī Delna publiskoja ziņojumu par Gaismas pils jeb Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) jaunās ēkas būvniecības aktualitātēm. Ziņojumā komentēti būtiskākie projekta notikumi no šī gada maija līdz septembrim, piemēram, bibliotēkas pabeigšanas termiņš un izmaksas, riski, kas varētu aizkavēt ēkas atvēršanu sabiedrībai plānotajā termiņā, virsuzņēmēja veiktie pasākumi pretkorupcijas deklarācijas ieviešanā.

Delnas galvenais secinājums – 2010.gada otrajā ceturksnī Gaismas pils celtniecība ir „uzlikta uz sliedēm”. Tas nozīmē, ka, ja projekta īstenošanu atkārtoti neietekmēs neparedzēti apstākļi un tiks novērsti vairāki riski, jauno LNB ēku tiešām varētu pabeigt 2012.gada 18.novembrī un Gaismas pils sabiedrībai kļūtu pieejama 2013.gada rudenī. Būtiskākie riski ir valsts budžeta līdzekļu atkārtots samazinājums, būvuzraudzības vājināšanās un infrastruktūras un aprīkojuma komponentu novēlota ieviešana.

Diskusijā piedalījās Kultūras ministrijas LNB projekta īstenošanas nodaļas vadītājs I.Builis, Nacionālās būvkompāniju apvienības padomes priekšsēdētājs Māris Saukāns kā arī citu projekta īstenošanā iesaistīto institūciju pārstāvji.

Plašāka informācija:
Kristaps Petermanis, Delnas direktors
M.t. 26788710, kristaps.petermanis@delna.lv

Pievienot komentāru

  • deputati uz delnas
  •  

    Screen Shot 2018-01-22 at 16.07.52