×

Delna: sabiedrība sagaida izlēmīgu rīcību, lai novērstu apdraudējumu J.Strīķei un citām amatpersonām, kas strādā valsts interesēs

Rīgā, 2011.gada 8.februārī


Paziņojums medijiem

Delna: sabiedrība sagaida izlēmīgu rīcību, lai novērstu apdraudējumu J.Strīķei un citām amatpersonām, kas strādā valsts interesēs

Valsts augstākajām amatpersonām ir jārīkojas nekavējoties, lai novērstu jebkādu apdraudējumu KNAB priekšnieka vietniecei Jutai Strīķei. Sabiedrībai šobrīd svarīgi sadzirdēt amatpersonu apņēmību nepieļaut noziedzīgu struktūru iefiltrēšanos valsts pārvaldē un enerģisku rīcību tiesībsargu aizstāvībā.

“Valdībai par politisku prioritāti jānosaka koordinēt pretsparu apdraudējumam”,  Delnas nostāju pauda padomes priekšsēdētāja Inese Voika. “Tāpēc otrdien nosūtījām vēstuli ministru prezidentam Valdim Dombrovskim ar aicinājumu iesaistīties jautājuma pārraudzībā un informēt par to sabiedrību.”

Publiski izskanējušās ziņas par draudiem J.Strīķes dzīvībai parāda, ka aizskartas nozīmīgas noziedzīgo grupējumu intereses Latvijā. Delna uzskata, ka draudu publiskošana plašākai sabiedrībai bija viens no nepieciešamiem soļiem veiksmīgas situācijas tālākai risināšanai.

“Slepenība ir izdevīga noziedzīgajai pasaulei. Atklātība var aizsargāt godprātīgus valsts darbiniekus un traucēt tiem, kas ieinteresēti traucēt izmeklēšanai un piesegt iesaistītās personas”, pauda I.Voika.

Varas iestādēm jādara viss, lai draudi neietekmētu citu amatpersonu pārliecību, ka nepieciešamības gadījumā valsts viņus aizsargās, un viņu ģimenes būs drošībā. Valdībai jāuzsāk enerģiska rīcība un jāinformē sabiedrība par to, uzskata Delna.

Inese Voika
Delnas padomes priekšsēdētāja
inese.voika@delna.lv, 29284707

Pievienot komentāru

  • deputati uz delnas
  •  

    Screen Shot 2018-01-22 at 16.07.52