×

Vēl desmit dienas var pieteikties dalībai Jauniešu Saeimā

Vēl līdz 22.maijam jauniešiem vecumā no 15 līdz 19 gadiem ir iespēja reģistrēt savu kandidatūru dalībai Jauniešu Saeimā, kas sanāks šī gada 3.jūnijā.

Pieteikties dalībai jauniešu parlamentā var, reģistrējoties mājaslapāwww.jauniesusaeima.lv, kur Jauniešu Saeimas kandidāti sacenšas ar savām idejām. Par kandidātu izvirzītajām idejām var balsot ikviens, kam ir www.draugiem.lv profils. Katram vēlētājam ir viena balss, taču savu izvēli kampaņas gaitā var mainīt. Jauniešu Saeimā tiks ievēlēti tie simts jaunieši, kuru idejas gūs vislielāko atbalstu.

Kopš mājaslapas atklāšanas 2.maijā tā apmeklēta jau vairāk nekā 10 tūkstošus reižu. Jauniešu idejas mājaslapā apskatītas jau ceturtdaļmiljons reižu, un gandrīz trešā daļa no visiem lapas apmeklētājiem tajā atgriežas atkārtoti.
Ja sākotnēji kandidāti par sevi aicināja balsot draugus un klasesbiedrus, tagad jau var novērot jaunas stratēģijas savas popularitātes celšanai. Daži jaunieši „vēlētāju” uzmanību mēģina piesaistīt ar sabiedrībā samērā pretrunīgi vērtētām idejām. Savukārt citi uzsāk savas kampaņas sociālajos tīklos, lūdzot atbalstu Twitter.com lietotājiem ar lielu sekotāju skaitu.

Patlaban visvairāk kandidātu pieteikušies no Rīgas un Vidzemes vēlēšanu apgabala, bet salīdzinoši maz ideju pieteikts ko Kurzemes un Latgales.

Mājaslapa jau ieguvusi zināmu popularitāti, jo pārsvarā lietotāji tajā ienāk, paši ierakstot mājaslapas adresi, nevis caur saitēm. Tajā pat laikā daudzi apmeklētāji lapu atrod arī caur sociālajiem tīkliem Draugiem.lvFacebook.com vai mikroblogu vietni Twitter.com.

Tie 100 jaunieši, kuru idejas būs guvušas vislielāko balsu skaitu, jau 3.jūnijā varēs iejusties deputātu lomās. Jauniešu Saeimas norise būs pietuvināta Saeimas darba ikdienai – plānots darbs nozaru komisijās, Saeimas sēdē ar debatēm un balsošanu. Pēc debatēm Jauniešu Saeima pieņems rezolūciju, kurā būs apkopotas jauniešiem aktuālas idejas par Latvijas izaugsmi un nākotni.

Jauniešu Saeimas moto ir „Caur pieredzi uz izpratni!”, jo pašu līdzdalība un spēles moments ļauj jauniešiem labāk iepazīt parlamenta ikdienas darbu un izprast politiskos procesus parlamentārajā demokrātijā.

Jauniešu Saeimu organizē Latvijas parlaments sadarbībā ar biedrību „Sabiedrība par atklātību „Delna”” un biedrību „Latvijas Bērnu forums”.

Pievienot komentāru

  • deputati uz delnas
  •  

    Screen Shot 2018-01-22 at 16.07.52