×

Delna organizē ekspertu konferenci „Valstiskais godaprāts Latvijā: vai izaicinājums?”

Biedrība “Sabiedrība par atklātību – Delna” ir sagatavojusi pētījumu ”Valstiskā godaprāta sistēmas novērtējums”, aptverošu Latvijas situācijas analīzi 13 jomās. Šāds novērtējums starptautiskās pretkorupcijas organizācijas Transparency International vadībā šobrīd tiek veikts arī 25 citās Eiropas valstīs.

Ekspertu konference „Valstiskais godaprāts Latvijā: vai izaicinājums?” tiek rīkota, lai kopā ar ekspertiem pilnveidotu Latvijas vērtējuma gala ziņojumu. Plašāku sabiedrību ar publikāciju plānots iepazīstināt 9.decembrī, Starptautiskajā pretkorupcijas dienā.

Konferences darba grupās piedalīsies visu 13 vērtēto jomu speciālisti, sniedzot priekšlikumus gan par ziņojuma secinājumiem, gan sagatavotajām rekomendācijām. Ņemot vērā plašo ziņojuma tēmu loku, konferencē piedalīsies pētnieki, politiķi, valsts pārvaldes, nevalstiskā sektora pārstāvji un biznesa vides pārzinātāji, kā arī doktorantūras studenti. Valsts godaprāta sistēmas novērtējuma vadošais pētnieks ir Valsts Kalniņš.

Konference notiks šo trešdien, 12.oktobrī, viesnīcā Albert Hotel no 9:30 līdz 16:30, Rīgā, Dzirnavu ielā 33.

Valstiskā godaprāta sistēmas novērtējumā analizēts to institūciju “veselības stāvoklis”, kuras atbild par labas pārvaldības, godīguma un atklātības principu ieviešanu un ievērošanu. Pētījuma mērķis ir ne tikai uzlabot izpratni par Latvijas pretkorupcijas ietvaru, bet arī mazināt korupciju.

Valstiskā godaprāta sistēmas ziņojuma ietvaros tiks sniegts vērtējums un rekomendācijas šādās jomās: likumdevējvara, izpildvara, tiesu vara, valsts pārvalde, politiskās partijas, plašsaziņas līdzekļi, uzņēmējdarbības vide, valsts kontrole, tiesībaizsardzības iestādes, pretkorupcijas iestāde, vēlēšanu iestāde, pilsoniskā sabiedrība, tiesībsargs.

Projektu „Valstiskā godaprāta sistēmas novērtējums” finansiāli atbalsta Eiropas Komisijas Iekšlietu ģenerāldirektorāts programmas Noziedzības novēršana un cīņa pret noziedzību ietvaros. Ekspertu konference tiek rīkota sadarbībā ar Frīdriha Eberta fondu.

Plašākai informācijai:
Sigita Ķirse, Valsts godaprāta sistēmas novērtējuma koordinatore
sigita.kirse@delna.lv, 67285585, 29409562

Pievienot komentāru

  • deputati uz delnas
  •  

    Screen Shot 2018-01-22 at 16.07.52