×

Delna un KNAB viesosies Biznesa augstskolā “Turība”

Biedrības “Sabiedrība par atklātību – Delna” un Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja pārstāvji ceturtdien, 24.novembrī viesosies Biznesa augstskolā “Turība”, kur ar studentiem diskutēs par tiesiskumu, korupciju un katras personas lomu demokrātijas stiprināšanā.

“2010.gadā kādā Latvijas skolā vaicājām, vai Latvijā korupcija ir problēma un kas to var risināt. Jaunieši apzinās korupcijas negatīvo ietekmi, bet kā pārmaiņu nesējus redz “nākamo paaudzi”. Tas ir no vienas puses šokējoši, no otras puses saprotami, jo jaunieši dzīvo sabiedrībā, kurā par korupciju gandrīz neviens netiek tiesāts, un Saeima un valsts pārvalde bieži strādā nevis vēlētāju, bet partiju sponsoru interesēs. Kādam ir jācenšas “nākamajai paaudzei” parādīt, ka Latvijā tomēr vēl pastāv tiesiskums un kas ir tas, ko katrs iedzīvotājs var darīt tā stiprināšanai”, saka Kristaps Petermanis, Delnas direktors.

Jauniešu pretkorupcijas izglītošanas programmas ietvaros Delna šogad jau ir viesojusies 20 Latvijas skolās un 2 Latvijas augstkolās, par korupciju diskutējot ar 600 jauniešiem. Nodarbībās ar jauniešiem tiek skarti tādi jautājumi kā demokrātijas būtība, ko jaunieši var darīt, lai veicinātu tiesiskumu, kāda ir korupcijas ietekmi un kā to mazināt.

Vizītes notiek sadarbībā ar F.Eberta fondu un ar Nīderlandes Karalistes vēstniecības, Eiropas Komisijas pārstāvniecības, Eiropas Parlamenta informācijas biroja un Atvērtās sabiedrības fonda atbalstu.

Kontaktpersona:
Evija Goluba, Delnas Jauniešu pilsoniskās izglītības projekta koordinatore
Tālr.: 29660930, e-pasts: evija.goluba@delna.lv

Attēls: turiba.lv ekrānšāviņš

Pievienot komentāru

  • deputati uz delnas
  •  

    Screen Shot 2018-01-22 at 16.07.52