×

Diskusija par KNAB darbības efektivitāti

13.jūnijā, trešdien, notiks diskusija par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbības rezultātiem un prioritātēm. KNAB pārraudzītais sektors ir viena no 13 padziļināti vērtētajām jomām nesen veiktajā pētījumā „Latvijas Valstiskā godaprāta sistēmas novērtējums”. Pasākumā ar to iepazīstinās pētījuma autors Valts Kalniņš. Diskusijā piedalīsies KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks un Delnas direktors Kristaps Petermanis.

Pasākums notiek zīmīgā laikā. Šonedēļ aprit tieši gads, kopš no amata par sistemātiskiem likumpārkāpumiem atstādināts iepriekšējais iestādes vadītājs Normunds Vilnītis. Septiņi „ieskriešanās” mēneši bijuši arī jaunajam vadītājam. Diskusijā tiks gan kritiski izvērtēta KNAB līdzšinējā darbība, gan izvirzīti būtiskākie ieteikumi iestādes darbības uzlabošanai no akadēmiskās un pilsoniskās sabiedrības puses.

Valstiskā godaprāta sistēmas novērtējums nav vienīgais pētījums, ko pēdējo gadu laikā ir veikusi Delna. Jau 2009.gadā tika veikts pētījums „KNAB darbības monitorings” un tajā ir virkne secinājumu un rekomendāciju. Diemžēl N.Vilnīša darbības laikā vairums no tām netika virzītas tālāk. Diskusijā atskatīsimies arī uz būtiskāko informāciju, kas iekļauta pētījumā. KNAB priekšnieks J. Streļčenoks komentēs abos pētījumos secināto, kā arī iepazīstinās ar KNAB tuvāko gadu iecerēm.

Diskusija trešdien, 13.jūnijā 15:00 notiks „Birojnīcā” Berga bazārā. To organizē biedrība “Sabiedrība par atklātību – Delna” sadarbībā ar F.Eberta fondu un atbalsta Eiropas Komisijas Iekšlietu ģenerāldirektorāts un Atvērtās sabiedrības institūts.

Pētījumi „Latvijas Valstiskā godaprāta sistēmas novērtējums” un “Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja monitorings” pieejami Delnas tīmekļa vietnē sadaļā Publikācijas.

Plašākai informācijai:
Kristaps Petermanis, Delnas direktors, ti@delna.lv, 26788710.

Pievienot komentāru

  • deputati uz delnas
  •  

    Screen Shot 2018-01-22 at 16.07.52