×

Deputatiuzdelnas.lv publicēts pārskats par 11.Saeimas darbu

11.Saeimas uzraudzības portālā www.deputatiuzdelnas.lv pēc 11.Saeimas pavasara sesijas noslēguma ir publicēts pārskats par Saeimas darbu.

Portālā pieejami dati par pretkorupcijā nozīmīgiem likumprojektiem, ko jau pieņēmusi vai vēl izskata 11.Saeima. Vēlētājiem ir iespēja izpētīt, cik aktīvi kurš deputāts līdz šim Saeimā darbojies – nācis uz sēdēm, runājis no tribīnes vai iesniedzis kādu likumprojektu, cik lielu atalgojumu un kompensācijas saņēmis. Iepazīsties ar pārskatu!

Pretkorupcijas likumdošana

Sekojot līdzi Saeimas darbībai pretkorupcijas jomā, portāls apkopojis informāciju par 11.Saeimā līdz šim jau pieņemtajiem vai vēl izskatīšanā esošajiem likumu grozījumiem. Starp Saeimā jau pieņemtajiem ir Fizisko personu mantiskā stāvokļa deklarēšanas likumu, grozījumi Saeimas kārtības rullī, ieviešot atklātu balsošanu par augstām valsts amatpersonām, kā arī paplašinot sabiedrības līdzdalību ar kolektīvā iesnieguma palīdzību. Tāpat panāktas izmaiņas attiecībā par sabiedrības informēšanu par amatpersonu administratīvajiem pārkāpumiem, par kuriem turpmāk valsts institūcijām sabiedrību būs jāinformē iestāžu mājas lapās. Šobrīd izstrādes procesā vēl ir Priekšvēlēšanu aģitācijas likums, izmaiņas partiju finansēšanas kārtībā par atļauto ziedojumu un priekšvēlēšanu izdevumu samazināšanu un citi likumi. Portāls apkopo arī deputātu balsojumus par katru no likumprojektiem.

Deputātu reputācija
Portālā 2012.gada pirmajā pusē ir papildināta 11.Saeimas deputātu reputācijas datu bāze. Ar jaunām epizodēm papildināti piecu deputātu profili. Papildināti divu Vienotības deputātu – Dz.Zaķa un E.Smiltēna profils, kā arī trīs Saskaņas centra deputātu – J.Urbanoviča, A.Elksniņa un I.Meļņikova profils.

Dati par deputātiem
Portāls regulāri apkopo dažāda veida statistiku par deputātu darbu. Pārskatā pieejama informācija par sēžu apmeklējumiem, līdz šim saņemto atalgojumu, saņemtajām kompensācijām, kā arī uzstāšanos plenārsēdēs un deputātu aktivitāti likumprojektu ierosināšanā.

Darbs Saeimas atklātības veicināšanā
Pārskatā ir apkopota informācija par Delnas ierosinājumiem Saeimas darba atklātības veicināšanā. Līdz šim Delna ir panākusi vairākas būtiskas izmaiņas, viena no tām ir Saeimas gatavība turpmāk publicēt komisiju sēžu protokolus Saeimas mājas lapā. Diemžēl, pagaidām šī izmaiņa vēl nav ieviesta. Delna ir rosinājusi arī citus uzlabojumus, ar kuriem detalizētāk var iepazīties pārskatā. DeputatiUzDelnas.lv turpinās šo jautājumu virzības uzraudzību.

Pārskats 

Plašākai informācijai:
Līga Stafecka, Deputatiuzdelnas.lv
Liga.Stafecka@delna.lv, 67285585/26363531

Projektu „Deputāti uz delnas: inovatīvi risinājumi atbildīgākai 11.Saeimai” finansiāli atbalsta Sorosa fonds – Latvija „Tiesiska valsts” programmas ietvaros. Plašāka informācija par Sorosa fonda Latvija atbalsta virzieniem pieejama internetā www.sfl.lv

Pievienot komentāru

  • deputati uz delnas
  •  

    Screen Shot 2018-01-22 at 16.07.52