×

Delna iepazīstinās ar pētījumu par Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisiju

Biedrība „Sabiedrība par atklātību – Delna” un zvērinātu advokātu birojs „ADVERSUS” aicina uz pētījuma „Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas institucionālā uzbūve un funkcijas elektroenerģijas un siltumenerģijas nozarē” prezentāciju un diskusiju par pētījuma būtiskākajiem secinājumiem. Prezentācija un diskusija notiks 2012.gada 29.novembrī plkst.14:00 viesnīcas Albert Hotel zālē Space.

Autori prezentēs pētījuma secinājumus un ieteikumus,  kā arī diskutēs par trīs būtiskiem jautājumu blokiem: tarifu noteikšanas principi; SPRK neatkarības nodrošināšana un riski; informācijas atklātība un sabiedrības līdzdalība. Diskusijā piedalīsies SPRK, Ekonomikas ministrijas un nozares pārstāvji un citi ieinteresētie sabiedrības locekļi.

Pētījumā no labas pārvaldības perspektīvas tiek analizēta Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas institucionālā uzbūve un darbība elektroenerģijas un siltumenerģijas nozarē. Pētījuma ietvaros ir analizētas publiskajā telpā aktualizētās problēmas, piedāvājot risinājumus vai atspēkojot dažus publiski izskanējušos pārmetumus. Vienlaikus ir aplūkoti arī citi regulēšanas aspekti, kas nav nokļuvuši masu mediju dienas kārtībā, taču ir vienlīdz būtiski labas pārvaldības nodrošināšanai.

Pētījuma un diskusijas mērķis ir aktualizēt nepieciešamās izmaiņas un iezīmēt risinājumus, kas varētu uzlabot un pilnveidot elektroenerģijas un siltumenerģijas nozares regulēšanas sistēmu Latvijā.

Pasākuma programma (skatīt šeit).

Lūdzam iepriekš pieteikt savu dalību pa e-pastu: konferences [at] delna.lv

Plašākai informācijai:
Aiga Grišāne, Delnas Interešu aizstāvības un juridiskā atbalsta centra direktore
26399417, aiga.grisane [at] delna.lv

 
 
 
 
 
 
 
 
Pētījums ir sagatavots projekta „Neatkarīga izpēte par Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas tiesisko regulējumu un darbību” ietvaros, ko finansiāli atbalsta Sorosa fonds – Latvija „Laba pārvaldība enerģētikā” programmas ietvaros. Par pētījuma saturu atbild tā autori, un tas nevar tikt uzskatīts par Sorosa fonda – Latvija viedokli. Plašāka informācija par Sorosa fonda – Latvija atbalsta virzieniem pieejama internetāwww.sfl.lv. Delnas darbību atbalsta Atvērtās sabiedrības institūts.

Pievienot komentāru

  • deputati uz delnas
  •  

    Screen Shot 2018-01-22 at 16.07.52