×

Delna paziņos Latvijas 2012.gada Korupcijas uztveres indeksu

Trešdien, 5.decembrī biedrība „Sabiedrība par atklātību – Delna” iepazīstinās ar gadskārtējiem Latvijas Korupcijas uztveres indeksa (KUI) rezultātiem. Indekss sniedz viegli saprotamu novērtējumu par korupcijas līmeni un tā izmaiņām valsts pārvaldē un pārējā publiskajā sektorā, kā arī Latvijas situācijas salīdzinājumu ar citām valstīm. Ar jēdzienu „korupcija” indeksā tiek saprasta amatpersonai uzticētās varas izmantošana privātam labumam.

Preses konference notiks 10:00 Elizabetes iela 61, „Tinto” vīna telpā pretim Augstākajai tiesai. Pasākumu vadīs Delnas padomes priekšsēdētāja Inese Voika, KUI rezultātu pārskatu sniegs Delnas direktors Kristaps Petermanis. Šī gada īpašā tēma ir tiesu varas problēmas un izaicinājumi, tāpēc eksperta lomā bijušais Satversmes tiesas priekšsēdētājs Aivars Endziņš.

Tā kā no šī gada KUI noteikšanas metodoloģijā veikti būtiski pilnveidojumi, mediji tiek aicināti ar KUI rezultātiem sabiedrību iepazīstināt pēc preses konferences apmeklēšanas vai Delnas preses relīzes ar skaidrojumu saņemšanas.

Šogad indeksā iekļautas 176 valstis un kopumā izmantoti 13 aptauju dati par ekspertu un uzņēmēju korupcijas līmeņa vērtējumu savā valstī. Starptautiskā pretkorupcijas organizācija Transparency International Korupcijas uztveres indeksu nosaka jau kopš 1995.gada. Latvija vērtēto valstu vidū iekļauta kopš 1998.gada.

Delna ir Transparency International Latvijas nodaļa.

Papildu informācija un skaidrojumi par KUI:
Kristaps Petermanis, Delnas direktors, kristaps.petermanis@delna.lv, 26788710

Delnas darbību atbalsta Atvērtās sabiedrības institūts (Open Society Institute).

2 Komentāri
  1. janis
    2012-12-01 pulksten 19:00

    pat bez pētījumies to visu es būtu nosaucis ilgi nedomājot

  2. 2013-01-08 pulksten 16:29

    Tadas tikšanas un sarūnas vajagi, jo dzīvojam korumpētā un netiesīskā sabiedrībā. Un tikai mums jālabot savu vidi.

Pievienot komentāru

  • deputati uz delnas
  •  

    Screen Shot 2018-01-22 at 16.07.52