×

Delna aicina nekavējoties izņemt citātu no uzturēšanās atļauju reklāmas

abi logoooo

Delna konstatējusi, ka mediju kampaņā, kas saistīta ar uzturēšanās atļaujām, Konkurētspējas attīstības fonds izmantojis Delnas direktora citātu. Minētā citāta izmantošanai nepiekrītam un neesam devuši atļauju tā izmantošanai.

Esam vērsušies fondā, aicinot nekavējoties izņemt  Delnas direktora citātu no visiem kampaņas materiāliem.

Uzskatām, ka fonda kampaņa ir klasificējama kā reklāma, līdz ar to uz tās izplatīšanu un saturu ir attiecināmas Reklāmas likuma normas. Tajā teikts, ka reklāmā aizliegts izmantot citas personas vārdu, uzvārdu un firmu bez saskaņošanas ar personu.

Reklāmā izmantots Delnas direktora Gundara Jankova publiski izskanējušais citāts par uzturēšanās atļauju kvotu augsto korupcijas risku.

Iekļaujot Delnas teikto savā reklāmā, Konkurētspējas attīstības fonds rada maldīgu priekšstatu, ka Delna atbalsta šo kampaņu. “Sabiedrība par atklātību Delna” iestājas par korupcijas mazināšanu Latvijā , un brīdināja valdību veidojošās partijas par korupcijas riskiem, tieši kvotu ieviešanas gadījumā. Delna neieņem pozīciju par vai pret uzturēšanās atļaujām kā ekonomiskās politikas instrumentu.

 

Sīkāka informācija:

Gundars Jankovs

Delnas direktors

Mob.tel. : 26672234

 

www.sif.lv | www.eeagrants.lv |  www.eeagrants.org

Projektu finansiāli atbalsta Islande, Lihtenšteina un Norvēģija

Programmu finansē EEZ finanšu instruments un  Latvijas valsts

 

 

Pievienot komentāru

  • deputati uz delnas
  •  

    Screen Shot 2018-01-22 at 16.07.52