×

Delna Rīgas Celtniecības koledžā vadīs stundu par atbildību un godīgumu

Noslēdzot izglītojošu sarunu ciklu Latvijas skolēniem par atklātu un godīgu skolu, šodien, 11.decembrī „Sabiedrības par atklātību – Delna” pārstāvji viesosies Rīgas Celtniecības koledžā, kur vadīs ētikas stundu par atbildību un godīgumu mācību procesā un savā topošajā profesijā – būvniecības un arhitektūras specialitātē.

Rīgas Celtniecības koledžas audzēkņus un studentus uzrunās Delnas juridiskais direktors Gundars Jankovs, kurš iepazīstinās ar Delnu un būtiskākajām problēmām būvniecības procesā no labas pārvaldības viedokļa, kā arī diskutēs ar jauniešiem, ko katrs var darīt jau šobrīd, lai tās mazinātu.

“Pēc Zolitūdes traģēdijas Latvijas sabiedrība sagaida taisnīgu tiesu un būvniecības normatīvu un uzraudzības sakārtošanu, kā arī iesaistīto pušu attieksmes maiņu visos valsts līmeņos. Vēlamies zināt, kā šajā situācijā jūtas un ko domā jaunā nozares paaudze, kas drīz nonāks darba tirgū un veidos Latvijas būvniecības nākotni. Delna dodas pie Rīgas Celtniecības koledžas jauniešiem ar atvērtību dzirdēt, kā būvēt godīgāku un drošāku Latviju, sākot no sevis,” skaidro Gundars Jankovs, Delnas juridiskais direktors.

Stundas noslēgumā Delnas jauniešu projektu vadītāja Zane Siksnāne un juridiskā centra administratīvā vadītāja Gita Lazdāne dos jauniešiem uzdevumu, ļaujot aizdomāties par katra audzēkņa personīgo atbildību un godīgumu gan dzīvē, gan mācību procesā, iepazīstot savas un skolas biedru vērtības un attieksmi.

“Profesionālās izglītības skolas veido jauniešu pirmo saikni ar tālāko profesiju un dzīvi, kurā profesionālā ētika un personīgais godaprāts spēlēs lielu nozīmi. Ar topošajiem speciālistiem jau skolas laikā būtu jārunā par to, kā mēs ar saviem ikdienas lēmumiem veidojam pamatus savam godaprātam vēlāk dzīvē,” uzskata Delnas pārstāve Zane Siksnāne.

Vizīte Rīgas Celtniecības koledžā notiek Delnas izglītojošo sarunu cikla laikā Latvijas skolēniem par atklātu un godīgu skolu, kura laikā tiek uzrunātas un meklētas Latvijas skolas, kas gatavas kļūt par moderniem godaprāta centriem savā pilsētā vai novadā. Kopā ar Delnu skolas varēs apgūt labas un demokrātiskas pārvaldības modeli, kas mācīs iestāties pret netaisnību, aizstāvēt godīgumu un novērst korupciju.

Šogad Delna jau uzrunājusi jauniešus, skolotājus un viņu vecākus piecās dažādās Latvijas vietās, kas atsaucās aicinājumam sadarboties – Talsos, Liepājā, Priekuļos un Rīgā.

Delnas misija kopš 1998.gada ir veidot sabiedrību, kas ir brīva no korupcijas politikā, biznesā un savstarpējās attiecībās. Delna ir starptautiskas organizācijas Transparency International Latvijas nodaļa. Organizācijai ir daudzu gadu pieredze darbā ar jauniešiem, dodoties vieslekcijās uz skolām, organizējot pretkorupcijas vasaras skolu, konkursus jauniešu nevalstiskajām organizācijām, izglītojošus kursus jaunajiem žurnālistiem un piedaloties „Jauniešu Saeimā”.

Projektu “Ceļā uz skolu kustību “Atklāta un godīga skola”” finansiāli atbalsta Nīderlandes Karalistes vēstniecība, Norvēģijas Karalistes vēstniecība un privāti ziedotāji.

 

Sīkāka informācija:

Agnese Alksne

Delnas Komunikācijas direktore

agnese.alksne@delna.lv, tālrunis: 29443666

 

Zane Siksnāne

Delnas projektu vadītāja

zane.siksnane@delna.lv,  tālrunis: 29480968

Pievienot komentāru

  • deputati uz delnas
  •  

    Screen Shot 2018-01-22 at 16.07.52