×

Ierosina kriminālprocess par iespējamu ES fondu izkrāpšanu pēc Delnas iesnieguma

abi-logoooo

Pamatojoties uz Sabiedrība par atklātību – Delna Juridiskā atbalsta centra iesniegumu, Valsts policija ir ierosinājusi kriminālprocesu par Alojas novada domes deputāta Jāņa Bakmaņa iespējamo noziedzīgo nodarījumu par Eiropas Savienības (ES) fondu finansējuma izkrāpšanu 12 805 EUR (9000LVL) apmērā.

Delnas direktors Gundars Jankovs norāda, ka par ES fondu finansējuma izkrāpšanas gadījumiem ne vienmēr tiek ierosinātas krimināllietas un vainīgie saukti pie atbildības, kas rada iespaidu, ka tā ir „normāla” prakse un „fondi tam jau domāti”. „Valsts atbildīgajām institūcijām ir jāpievērš uzmanība šādiem valsts un ES resursu zagšanas gadījumiem, kas ne tikai samazina iespējas tos piešķirt adekvātām sabiedriskām vajadzībām, bet arī rada neuzticēšanos Latvijas valstij un turpina pārliecināt

, ka neesam spējīgi novērst korupcijas gadījumus ES fondu apsaimniekošanā,” G.Jankovs.

Delna jau informēja, ka par izbūvēto laivas piestātnes un peldvietas pontona laipu biedrība “Eiropas stārķu pilsētu organizācija”, kuras vārdā rīkojas Alojas novada domes deputāts Jānis Bakmanis, prasīja no ES fondiem 12 805EUR (9000LVL).

Administrējot biedrības “Eiropas stārķu pilsētu organizācija” projektu, Lauku atbalsta dienests neapstiprināja laivas piestātnes un peldvietas pontona izmaksas, jo konstatēja būtiskas atkāpes no sākotnējās ieceres, kā arī uz vietas konstatēja, ka izbūvētā laipa neliecina, ka tā varētu maksāt 14 228EUR (10 000LVL), kas sastāv no 12 805 (9000LVL) ES finansējuma un 1422EUR (1000LVL) biedrības līdzfinansējuma.

2014.gadā Delna pievērš īpašu uzmanību infrastruktūras un būvniecības iepirkumiem, lai novērstu valsts un ES fondu finanšu resursu izsaimniekošanu, ko sabiedrība izprot kā valsts nozagšanas mēģinājumus.

Juridiskais atbalsta centrs

Delnas Juridiskais atbalsta centrs sniedz atbalstu iedzīvotājiem. Centrs darbību uzsāka 2010.gadā, sniedzot iedzīvotājiem un organizācijām bezmaksas juridisko palīdzību publisko iepirkumu jomā, kas saistīti ar būvniecības, vides un ES fondu projektiem, kā arī labas pārvaldības gadījumos, kas saistīti ar aizdomām par korupciju.
Kontaktinformācija
Sabiedrība par atklātību – Delna
Tālr.: +371 67285585
www.delna.lv

www.sif.lv | www.eeagrants.lv |  www.eeagrants.org

Projektu finansiāli atbalsta Islande, Lihtenšteina un Norvēģija

Programmu finansē EEZ finanšu instruments un  Latvijas valsts

Pievienot komentāru

  • deputati uz delnas
  •  

    Screen Shot 2018-01-22 at 16.07.52