×

Delna publiskos EP deputātu kandidātu reputācijas datu bāzi

DELNAvizitkarte_50x90

Sabiedrība par atklātību – Delna aicina uz preses konferenci, kurā publiskos deputātu kandidātu reputācijas datu bāzi – Kandidatiuzdelnas.lv, kas pirmoreiz sagatavota pirms Eiropas Parlamenta vēlēšanām.

Preses konference notiks trešdien, 2014.gada 23.aprīlī plkst. 10:00 Rīgas Centrāltirgus Sakņu paviljonā (ieeja no kanāla puses), tematiski ieskandinot Delnas sociālo kampaņu pirms gaidāmajām vēlēšanām ar devīzi “Ko sēsi Briselē, to pļausi Latvijā!”.

Preses konferencē uzstāsies Delnas direktors Gundars Jankovs, kurš ieskicēs šī portāla lomu un ieceres arī pirms Saeimas vēlēšanām rudenī. Ar Kandidatiuzdelnas.lv satura kopsavilkumu, informācijas atlases kritērijiem un deputātu kandidātu vērtējumiem iepazīstinās Delnas projektu vadītāja Evija Goluba, savukārt šefpavārs un ārzemju latviešu kopienas pārstāvis Kārlis Celms demonstrēs, cik svarīgi ir izdarīt atbildīgu izvēli gan iepērkoties, gan dodoties vēlēt.

Kandidatiuzdelnas.lv ir bezpartejisks un alternatīvs informācijas avots vēlētājiem, žurnālistiem un citiem interesentiem. Reputācijas datubāze bija pieejama sabiedrībai gan pirms 10., gan 11. Saeimas vēlēšanām. Uz apkopotās informācijas bāzes tika izveidots arī 11. Saeimas uzraudzības portāls Deputatiuzdelnas.lv. Kandidātu reputācijas datu bāze pirmoreiz ir izveidota pirms Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām, atjaunojot un papildinot informāciju par kandidātiem, kas jau pirms tam piedalījušies Saeimas vēlēšanās, kā arī apkopojot informāciju par jauniem kandidātiem.

Preses konferences laikā Delna iepazīstinās arī ar plānoto sociālo kampaņu “Ko sēsi Briselē, to pļausi Latvijā!”. Tās mērķis ir mudināt vēlētājus izdarīt atbildīgu izvēli Eiropas Parlamenta vēlēšanās.

Pirms Eiropas Parlamenta vēlēšanām mājas lapas saturs būs pieejams trīs valodās: latviešu, krievu un angļu.

Projektu Kandidatiuzdelnas.lv finansiāli atbalsta Atvērtās Sabiedrības Institūts (Open Society Institute) sadarbībā ar Atvērtās Sabiedrības Iniciatīvu Eiropai (Open Society Initiative for Europe), kā arī vairāki Delnas sadarbības partneri  Draugiem.lv, SIA Digibrand, SIA Airport un SIA Skrivanek, kā arī vairāki ārvalstu latviešu mediji un citi partneri.

Plašāka informācija:

Sabiedrība par atklātību – Delna

Transparency International Latvijas nodaļa

A.Čaka ielā 49-4, Rīga, LV 1011

Kontakti: (+371) 67285585, Mob.: (+371) 29 660 930, ti@delna.lv

Kandidatiuzdelnas.lv, www.delna.lv, draugiem.lv/delna, Facebook.com/biedribadelna, Twitter/delna_lv

 

Sakņu paviljona koordinātas

tirgus

Pievienot komentāru

  • deputati uz delnas
  •  

    Screen Shot 2018-01-22 at 16.07.52