×

Delna aicina EP deputātu kandidātus parakstīt pretkorupcijas deklarāciju

Sabiedrība par atklātību – Delna (turpmāk – Delna), kas ir arī Transparency International (TI) Latvijas nodaļa, kopīgi ar TI Eiropas Savienības (ES) biroju un projektu Kandidatiuzdelnas.lv aicina visus Eiropas Parlamenta deputātu kandidātus parakstīt deklarāciju pret korupciju.

Deklarācija pret korupciju paredz deputātu kandidātu personīgu apņemšanos ievērot caurspīdīguma, atbildības un godīguma principus gan savā darbībā, kļūstot par EP deputātiem, gan veicināt šo principu iekļaušanu un pretkorupcijas dienas kārtības virzību ES iestādēs, politikā un likumdošanā.

Delnas direktors Gundars Jankovs: „TI pētījums par ES institūciju godaprātu atklāj, ka ES institūcijās pastāv korupcijas riski, piemēram, ne visās institūcijās ir izsekojams lēmumu pieņemšanas process vai nodrošināta stingra finanšu kontrole. Tāpat varas gaiteņos iestrēgst dažādas tiesiskā regulējuma uzlabošanas iniciatīvas, kas saistītas ar korupcijas risku mazināšanu. Tādēļ mēs aicinām EP deputātu kandidātus apņemties būt ētiskiem un iestāties pret korupciju arī ES.”

TI ES kopīgi ar ES dalībvalstu TI pārstāvniecībām ir vienojušies par pretkorupcijas prioritātēm ES institūciju darbības uzlabošanai un dažādu pretkorupcijas tiesiskā regulējuma uzlabošanas iniciatīvu virzīšanai, lai panāktu ES iestāžu pārvaldības uzlabošanos, likumdošanas priekšlikumu tapšanas izsekojamību, atklātības nodrošināšanu un interešu konfliktu novēršanu publiskajos iepirkumos, efektīvas trauksmes cēlēju tiesiskās aizsardzības nodrošināšanu publiskajā, privātajā un bezpeļņas sektorā.

Šo solījumu ir aicināti parakstīt visi ES dalībvalstu EP deputātu kandidāti. Pēc kandidātu vēlēšanās to apņemšanās tiks publicēta tiešsaistes vietnēs gan Latvijā, gan citās Transparency International organizāciju vietnēs.

Parakstītās deklarācijas Delna no EP deputātu kandidātiem gaidīs līdz 16.maijam. Deklarācija ar pielikumiem, kas sīkāk paskaidro ES dienaskārtību pretkorupcijas jomā, būs pieejama www.delna.lv. Ar visu ES dalībvalstu EP deputātu kandidātu sarakstu, kas līdz šim ir parakstījuši šo deklarāciju, var iepazīties mājas lapā http://anticorruptionpledge.eu/.

Deklarācijas saturs apskatāms arī šeit: https://delna.lv/ep-velesanas/

Kontaktinformācija:

Sabiedrība par atklātību – Delna

Kontakti: (+371) 67285585,

www.delna.lv, draugiem.lv/delna, Facebook.com/biedribadelna, Twitter/delna_lv

Pievienot komentāru

  • deputati uz delnas
  •  

    Screen Shot 2018-01-22 at 16.07.52