×

Delna aicina Latvijas vēlētājus būt izvēlīgākiem

Sabiedrība par atklātību – Delna (Delna) dienu pirms Eiropas Parlamenta vēlēšanām aicina Latvijas vēlētājus nebūt vienaldzīgiem un ar pārliecību doties uz vēlēšanu iecirkni, jo mūsdienās nav iespējams norobežoties no politikas ne vietējā, ne starptautiskā līmenī – tā tik un tā mūs ietekmē. Tāpēc Delna aicina vēlētājus būt izvēlīgākiem un balsot par kandidātiem, kas spēs pārstāvēt Latviju ES ar atbilstošām zināšanām, darba pieredzi un labu reputāciju.

“Ja neietekmēsi politiku, tā ietekmēs tevi, vēsta kāds teiciens. Šajās Eiropas Parlamenta vēlēšanās tas pilnībā atbilst patiesībai, jo aplēses liecina, ka 80% Latvijas likumdošanas ietekmē Briselē un Strasbūrā pieņemtie lēmumi, tātad arī ikvienu Latvijas iedzīvotāju. Ignorējot šīs vēlēšanas, Latvijas vēlētāji riskē, ka viņu kā Latvijas iedzīvotāju intereses ES var pārstāvēt politiķi, par kuriem viņi nekad dzīvē nebūtu vēlējušies balsot, jo EP ir vienīgā tieši ievēlētā ES iestāde, kas pārstāv 28 ES dalībvalstu tautu intereses,” skaidro Gundars Jankovs, Delnas direktors. Tāpēc Delna aicina nepalikt mājās un doties uz vēlēšanu iecirkni ikvienu, kuram nav vienalga un balsot izvēlīgāk. Tas nozīmē izdarīt izmaiņas vēlēšanu biļetenā, svītrojot kandidātus vai liekot plusu, un aicināt savus radus un draugus rīkoties tāpat.

Delnas izveidotajā datu bāzē Kandidatiuzdelnas.lv ir apkopota informācija ne tikai par 54 sarakstu līderu reputāciju, finansēm un iepriekšējo darbību, bet pieejama arī uzskatāma ilustrācija partiju programmām, to šaubīgajiem solījumiem un dāsnākajiem ziedotājiem, kā arī informācija par 15 nozīmīgākajiem Eiropas Parlamenta balsojumiem, kandidātu antitops, jaunā EP sasaukuma gaidāmie lēmumi un pat EP deputāta “darba sludinājums”, kas dod vēlētājiem iespēju balsot izvēlīgāk!

Savukārt mājas lapas blogā jaunieši ir sarūpējuši noderīgu informāciju par šiem un citiem tematiem:

Kandidatiuzdelnas.lv ir bezpartejisks un alternatīvs informācijas avots vēlētājiem, žurnālistiem un citiem interesentiem, kurā apkopota informācija par deviņām partijām un to saraksta līderiem – pirmajiem sešiem kandidātiem, kas kandidē EP vēlēšanās. Projektu finansiāli atbalsta Atvērtās Sabiedrības Institūts (Open Society Institute) sadarbībā ar Atvērtās Sabiedrības Iniciatīvu Eiropai (Open Society Initiative for Europe), kā arī vairāki Delnas sadarbības partneri – Draugiem.lv, SIA Digibrand, SIA Airport un SIA Skrivanek, SIA CV Online, kā arī interneta portāli ārpus Latvijas dzīvojošajiem latviešiem – Latviesi.com, Latviesi.lu, Baltic-Ireland.ie un AngloBalticNews.co.uk.

Plašāka informācija:

Agnese Alksne

“Sabiedrība par atklātību – Delna” komunikācijas direktore

Kontakti: (+371) 67285585, Mob.: (+371) 29443666, agnese.alksne@delna.lv

Adrese: A.Čaka ielā 49-4, Rīga, LV 1011

www.delna.lv, draugiem.lv/delna, Facebook.com/biedribadelna, Twitter/delna_lv

Viens komentārs
  1. Aina
    2014-05-24 pulksten 18:55

    Aicinājums, labs un no sirds, bet šodien secināju, ka vēlēšanas Latvijā joprojām nav domātas jebkuram pilsonim, jebkurā vietā. Mūsdienās, dinamiskajā laikā, nav iespējams ieplānot laiku un vietu, kurā vietā, piemēram, es atradīšos, lai to paziņotu tik ļoti laicīgi CVK un tad varētu balsot citur, nekā ir pieraksts (vienkārši būtu pa ceļam). Deklarētās dzīvesvietas, vismaz, Rīgā vienalga neatbilst faktiski adresēs piedeklarētajiem. Piemēram, mūsu mājā pastāv vēsturisrās adreses, kurās skaitās piedeklarētas personas, bet tās jau vismaz desmit gadus nedzīvo un dabā to dzīvokļi arī neeksistē. Par to vairākus gadus pēc kārtas informēts PMPL, bet bez rezultāta un joprojām pienāk vēstules uz vecajām adresēm no CVK par balsošanas iecirkni. Baidos, ja tāda attieksme pret cilvēkiem no valsts puses turpināsies, tad balsot pie mums uz vēlēšanām dosies aizvien mazāk.

Pievienot komentāru

  • deputati uz delnas
  •  

    Screen Shot 2018-01-22 at 16.07.52