×

„Sabiedrība par atklātību – Delna” papildina komandu ar Delnas Direktoru un Delnas Direktora vietnieci.

Delnas darba apjoms ir manāmi audzis 2015.gadā. Delnas izaugsme turpināsies 2016. un turpmākajos gados ar nozīmīgiem projektiem Latvijā sakarā ar tiesībsargājošām institūcijām, valsts pārvaldi, publiskiem iepirkumiem, atklātības un citiem jautājumiem. Pieaug darbs Latvijas likumdošanas jomā. Pieaug sadarbība ar partneriem Transparency International tīklā. Līdz ar to pieaug Delnas komanda.

Jaunais Delnas Direktors, Jānis Volberts, amatu pārņems no līdzšinējā Direktora pienākumu izpildītāja Gundara Jankova 2016.g. 4.aprīlī, bet Direktora vietniece, Liene Gātere savus pienākumus sāks 2016.g. 2.maijā. Gundars Jankovs ir sekmīgi veicis Delnas Direktora pienākumus kopš 2013.gada augusta, par ko Delnas Padome izsaka viņam patiesu atzinību un pateicību. Gundars, pēc paša vēlēšanās, turpinās darbu savā sākotnējā Delnas Jurista amatā.

Jānim Volbertam ir deviņu gadu pieredze valsts pārvaldē, strādājot Ekonomikas ministrijā, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrā un Datu valsts inspekcijā, kā arī vairāku gadu pieredze starptautiskās auditorkompānijās, strādājot ar nodokļu un juridiskiem jautājumiem. Jānis ir ieguvis Maģistra grādu Rīgas Juridiskajā augstskolā Tiesībās un Finansēs.

Lienei Gāterei ir piecu gadu pieredze nevalstiskajā sektorā kā projektu vadītājai biedrībā Resursu centrs sievietēm MARTA. Kopš 2013.gada Liene ir organizējusi diskusiju pasākumu PolitiCafe. un 2011.gadā piedalījās Delnas pretkorupcijas un pētnieciskās žurnālistikas projektos. Viņa beigusi Latvijas Universitāti ar Maģistra grādu politikas zinātnē.

Delnas Direktora Jāņa Volberta pienākumi būs vadīt un paplašināt Delnas komandu Delnas mērķu sasniegšanai. Direktors būs atbildīgs par esošo Delnas starptautiska un nacionāla mēroga projektu sekmīgu īstenošanu un jaunu projektu iniciēšanu.

Direktora vietniece Liene Gātere būs aktīvi iesaistīta Delnas projektos, bet viens no viņas galvenajiem pienākumiem būs uzturēt labu Delnas komunikāciju ar biedriem, atbalstītājiem, ziņu medijiem, sabiedrību un Transparency International centru Berlīnē.

Jāņa Volberta un Lienes Gāteres apvienotā pieredze valsts un NVO sektorā būs nozīmīgs pienesums Delnas komandai aktīva darba izaugsmei. 2015.gada beigās Delnas komandu veidoja trīs darbinieki – Gundars Jankovs, Jānis Veide un Ieva Strazdiņa – no 2016.gada 2.maija to veidos pieci darbinieki.

Delnas būtiskākie šī brīža projekti ir Trauksmes cēlēju likuma izstrādāšana un Valsts varas sagrābšanas pazīmju konstatēšanā Saeimas likumdošanas procesos. Delna savā redzes lokā turēs Saeimā š.g. 10.martā pieņemto KNAB likuma grozījumu piemērošanu, KNAB vadības darbību, jaunā KNAB likuma izveidošanu un nākamā KNAB priekšnieka atlasi.

Plašāk par iesāktajām un plānotajām aktivitātēm Delna informēs preses konferencē ar paplašināto komandu, kas notiks 11.aprīlī, plkst. 11:00 Delnas birojā Rīgā, Citadeles ielā 8.

Pievienot komentāru

  • deputati uz delnas
  •  

    Screen Shot 2018-01-22 at 16.07.52