×

DELNA NOVĒRŠ IEROBEŽOTU PRETENDENTU ATLASI SKANSTES TRAMVAJA BŪVPROJEKTA IZSTRĀDĒ

1440938941-300px

(Attēls: Creative Commons)

12.janvārī Delna saņēma Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) atzinumu, kurā tas lūdz Rīgas Satiksmi pārtraukt iepirkuma procesu par būvprojekta izstrādi Skanstes tramvaja līnijas izbūvei un sākt jaunu iepirkuma procesu, ņemot vērā atzinumā norādīto.

 

Atzinums ir atbilde uz Delnas 22.decembra iesniegumu, kurā Delna vērsa uzmanību uz Rīgas Satiksmes (RS) iepirkumu un norādīja uz iepirkuma punktiem, kas nesamērīgi ierobežo potenciālo pretendentu skaitu un samazina konkurenci, kā arī lūdza veikt visas nepieciešamās pārbaudes izvēlētajai iepirkumu procedūrai un nolikumā ietvertajām prasībām.

 

IUB norāda uz 17 precizējamiem punktiem, tajā skaitā uz nepieciešamību veikt vienu kopēju iepirkumu projektēšanai un autoruzraudzībai, kā arī lūdz precizēt saimnieciski visizdevīgākā piedāvājuma vērtēšanas kritērijus un citus noteikumus.

 

Atbilstoši 2016.gada 25.novembrī starp Delnu un Rīgas satiksmi parakstītajam Integritātes paktam, Delna uzsākusi RS īstenotā projekta “Rīgas tramvaju infrastruktūras attīstība” uzraudzību un novērsusi pirmo potenciālo korupcijas risku. Delna turpinās aktīvi sekot kandidātu atlases procedūrai un būs līdzdalīga sarunās, ar mērķi nodrošināt, ka sarunu procedūras īstenošanā tiek ievēroti vienlīdzības un atklātības principi.

 

Atgādinām, ka, parakstot Integritātes paktu jeb līgumu ar Delnu, uzņēmumi un RS kā projekta “Rīgas tramvaju infrastruktūras attīstība” īstenotājs apliecināja apņemšanos atturēties no prettiesiskām un koruptīvām darbībām projekta gaitā. Delna, kā pilsoniskās sabiedrības organizācija uzraudzīs apņemšanās izpildi.

 

Papildus Integritātes pakta pilnvarām un uzdevumiem, janvāra sākumā Delna ar iesniegumu vērsās arī Rīgas Domē, lūdzot sniegt informāciju par īpašumiem, ko plānots atsavināt tramvaja infrastruktūras attīstības projekta īstenošanai.

 

Informācija medijiem

IUB atzinums

.

Finansētājs     eiropas-komisijas-logo

Projekts “Integritātes pakts – ES fondu uzraudzība” tiek īstenots ar Eiropas Komisijas finansiālu atbalstu.

Pievienot komentāru

  • deputati uz delnas
  •  

    Screen Shot 2018-01-22 at 16.07.52