×

IEVA BLOMA VADĪS ALIANSI PRET KORUPCIJU LATVIJĀ

.

Delnas uzsākto projektu “Alianse pret korupciju Latvijā” no šī gada 7.augusta vada Ieva Bloma, kas atgriezusies Latvijā pēc vairāku gadu studijām ārvalstīs.

.

I.Blomas ekspertīzes joma ir regulējuma kvalitāte, regulējuma ietekmes novērtēšana un regulējuma radītās izmaksas un administratīvais slogs. Ar šiem jautājumiem viņa iepriekš strādājusi Valsts kancelejā (2007-2011), Ekonomikas ministrijā (2005-2007) un ES Twinning projektā Armēnijā (2010-2012). Tāpat pēdējos gados viņa ir piedalījusies dažādos pētniecības projektos Eiropas Universitātes institūtā Florencē, Eiropas Arodbiedrību institūtā Briselē u.c. I.Bloma ir ieguvusi maģistra grādus Eiropas studijās (Latvijas Universitāte), publiskās administrācijas vadīšanā (Aix-Marseille Universitāte) un regulēšanas studijās (Londonas Ekonomikas augstskola). Paralēli darbam Delnā I.Bloma pabeidz savu doktora disertāciju (Eiropas Universitātes institūts, Florence) par ES direktīvu uzraudzību un Valsts Darba inspekciju darbību Baltijas valstīs.

.

“Alianse pret korupciju Latvijā” (Alianse) ir brīvprātīgs, neformāls sadarbības veids starp Latvijas tiesībsargājošām iestādēm, uzņēmējiem un iedzīvotājiem, kas vēlas veidot Latviju kā godīgu valsti, kurā katrs var dzīvot pārtikušu un sakārtotu dzīvi. Ar izglītojošiem pasākumiem, publiskām debatēm un īpašām akcijām Alianse veicinās sabiedrības spēju atpazīt korupciju, celt trauksmi un ziņot par korupcijas gadījumiem.

.

Aliansi jau atbalsta dažādas uzņēmēju organizācijas, vairāki uzņēmēji un tiesībsargājošās iestādes: Amerikas Tirdzniecības palāta Latvijā, Latvijas – Lielbritānijas, Norvēģijas un Īrijas Latvijas Tirdzniecības kameras, Valsts kontrole, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs, Konkurences padome, Valsts ieņēmumu dienests, Valsts policija, kā arī Valsts kanceleja. Aliansi atbalsta arī tādi pilsoniskās sabiedrības pārstāvji kā Dainis Īvāns, Valters Nollendorfs, Anders Paalzow, Inna Šteinbuka, Tālavs Jundzis, Andris Sprūds, Andris Vilks, Uģis Gruntmanis, Valts Kalniņš, Normunds Bergs, Ieva Morics, Ernests Jenavs, Jānis Kreilis, Kristaps Grasis Guntis Bērziņš.

.

Ievas Blomas pirmais uzdevums ir izstrādāt detalizētu Alianses darba plānu, kā arī iestāties par Trauksmes celšanas likuma pieņemšanu Saeimā. Trauksmes celšanas likumprojekts paredz iedzīvināt mehānismu, kas palīdzēs sabiedrības locekļiem celt trauksmi par tādiem gadījumiem, kuros pārkāptas sabiedrības intereses. Likumprojektu Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija gatavo izskatīšanai otrajā lasījumā.

.

Vairāk informācijas par projektu “Alianse pret korupciju Latvijā”

Papildus informācija: Ieva Bloma, Alianses vadītāja, ieva.bloma@delna.lv, +371 67285585.

 

READ IN ENGLISH

Pievienot komentāru

  • deputati uz delnas
  •  

    Screen Shot 2018-01-22 at 16.07.52