×

KRIMINĀLLIETA PRET J.JURAŠU: DELNA AICINA PROKURATŪRU REGULĀRI INFORMĒT SABIEDRĪBU

2019. gada 21. februārī biedrība “Sabiedrība par atklātību – Delna” (Delna) nosūtīja vēstuli Latvijas Republikas ģenerālprokuroram Ērikam Kalnmeieram ar aicinājumu regulāri informēt sabiedrību par progresu krimināllietā pret 13. Saeimas deputātu Juri Jurašu (Jaunā konservatīvā partija).

.

Kopš J.Juraša izdošanas kriminālvajāšanai 2019. gada 31. janvārī pagājušas trīs nedēļas. Šajā laikā Ģenerālprokuratūra sniegusi publisku informāciju par lietas virzību, tajā skaitā par Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas prokurora izsniegto lēmumu par J.Juraša saukšanu pie kriminālatbildības. Delnas ieskatā pirmstiesas procesa raitai virzībai var būt nozīmīga ietekme uz sabiedrības uzticības vairošanu tiesībaizsardzības iestādēm un aizdomu kliedēšanu par to, ka lieta ir politiski motivēta.

.

Pieņemot, ka Ģenerālprokuratūrai bija pietiekams un pārdomāts pamatojums prasīt J.Juraša izdošanu kriminālvajāšanai, Delna aicināja nodrošināt raitu liecinieku nopratināšanas gaitu un iespējami drīz nosaukt konkrētu termiņu lietas nosūtīšanai uz tiesu. Iestājoties par atklātību un sabiedrības interesēm, Delna aicināja Ģenerālprokuratūru nodrošināt iespējami ātru lietas sagatavošanu un regulāru informēšanu par pirmstiesas procesa gaitu un lietas izskatīšanu tiesā.

.

DELNAS VĒSTULES TEKSTS

.

Vairāk informācijas: Liene Gātere, biedrības “Sabiedrība par atklātību – Delna” direktore, liene.gatere@delna.lv, +371 67285585.

 

(attēls: Jaunās Konservatīvās partijas mājas lapa)

Pievienot komentāru

  • deputati uz delnas
  •  

    Screen Shot 2018-01-22 at 16.07.52