×

AIZVADĪTA ATKLĀTĪBAS UN PRETKORUPCIJAS VASARAS SKOLA UN FESTIVĀLS LAMPA

 

Jau trešā Delnas ATKLĀTĪBAS UN PRETKORUPCIJAS VASARAS SKOLA šovasar norisinājās Cēsīs, Ruckas muižā no 28. jūnija līdz 1. jūlijam. Vasaras skolas mērķis ir izglītot un iesastīt jaunos profesionāļus pretkorupcijas jautājumu apspriešanā un cīņā ar korupciju, ļaujot tuvāk iepazīt korupcijas jēdzienu un izpausmes Latvijā, negatīvās sekas un ietekmi uz valsts atīstību, kā arī iespējamiem līdzekļiem cīņā ar to.

 

Vasaras skolu atbalstīja Vācijas Federatīvās Republikas Ārlietu ministrija, Kanādas latviešu fonds “Mantojums” un Palīdzības un attīstības fonds Latvijai (LRDF).

 

Projektā piedalījā 23 aktīvi, zinoši un valstiski domājoši jaunieši no visas Latvijas un no dažādām nozarēm. Vasaras skolas laikā, četru dienu garumā jaunieši kopā apmeklēja 15 lekcijas, apmācības un diskusijas, veidoja grupu projektu, kā arī apmeklēja un aktīvi piedalījās 9 sarunu festivāla Lampa Delnas Atklātības teltī rīkotajās diskusijās.

 

Jaunajiem profesionāļiem bija iespēja papildināt zināšanas un prasmes pie ekspertiem: Diāna Kuprniece, PwC Vecākā eksperte, Ineta Cīrule un Anda Rumjanceva, KNAB Izmklēšanas nodaļas vadītāja un vadītāja vietniece, Māris Spička, Konkurences padomes izpildinstitūcijas vadītājs, Jānis Veide, Delnas jurists un trauksmes celšanas eksperts, Vladlens Kovaļevs, lobija firmas VA Government Vadošais partneris un Liene Gātere, Delnas direktore, Daunis Auers, Latvijas Universitātes asociētais profesors, Ivo Leitāns, LTV ziņu raidījuma “De Facto” žurnālists, Dr. Angela Reitmaier, Transparency International Germany eksperte, Edgars Klētnieks, QUO Tu Domā lektors, Ainars Latkovskis, deputāts, Saeimas Aizsardzības un iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs, Sandijs Vectēvs, SEB bankas NIILN nodaļas vadītāja un Aldis Lasmanis, ekonomisko un finanšu noziegumu prokurors, Virginijus SinkevičiusLietuvas Ekonomikas ministrs.

.

Delnas Atklātības telts sarunu festivālā Lampa

Šogad pirmo reizi sarunu festivālā Lampa varēja apmeklēt Delnas “Atklātības telti”, kur divu dienu garumā norisinājās kopā 9 diskusijas ar 29 runātājiem, kopā pulcējot ap 1000 apmeklētāju.

.

“Atklātības telti” atbalstīja Vācijas Federatīvās Republikas Ārlietu ministrija, EEA and Norway Grants un Norvēģijas Karalistes vēstniecība.

.

Vairāk informācijas par vasaras skolas norisi un Delnas Atklātības telti festivālā LAMPA.

Pievienot komentāru

  • deputati uz delnas
  •  

    Screen Shot 2018-01-22 at 16.07.52