×

NRA ar melīgu un manipulatīvu propagandu apkauno žurnālistikas godu

2005. gada 28.aprīlī, Rīgā

Ar šīsdienas Rituma Rozenberga un Ulža Dreiblata publikāciju „Sorosieši alkst izrēķināties ar medijiem” NRA konsekventi turpina nekaunīgi manipulatīvu propogandu pret Delnu. Tā tika uzsākta pēc Delnas atklātas kritikas par politisko vidi priekšvēlēšanu laikā Ventspils pilsētā. Melu un manipulāciju straume saasinājās NRA producētā „maizīša skandāla” laikā. NRA ar savu politiku apkauno godīgu žurnālistiku un rada pērkamas un korumpētas profesijas tēlu.

Šīsdienas raksts ir pārbārstīts ar virkni padomju propagandas orgānu tradīcijās rediģētu un manipulētu pseidofaktu, no konteksta izrautu pseidocitātu un melīgu manipulāciju piemēriem. šajā paziņojumā tiek koriģēti rupjākie no tiem.

1. NRA melo: „Divi no pieciem tās [NRTP komisijas] locekļiem, proti, Lolita čigāne un Rihards Berugs, nepārstāvēja pašu NRTP, bet gan Sorosa fonda – Latvija atbalstītās organizācijas Providus un Delna.

Pareizi: Lolita čigāne ir Delnas ierindas biedre un Rihardam Berugam ar Delnu nav pilnīgi nekādas saistības. Neviena no minētajām personām nevar un nav pārstāvējusi Delnu.

2. NRA manipulē ar pseidofaktiem un autoriem trūkst loģikas: „Ja NRTP šodien akceptēs pašas izveidotās komisijas priekšlikumu sodīt elektroniskos medijus, tad īstenosies NRA jau iepriekš paustās bažas par NRTP faktisku nonākšanu Džordža Sorosa finansēto organizāciju kontrolē (..).”

Delnas komentārs: Starp palīgteikumu un virsteikumu iztrūkst loģiska saite, lai gan ar saikļiem „ja” un „tad” tiek radīts manipulatīvs iespaids par šādas saiknes esamību. Likumpārkāpēju sodīšana ir NRTP tiešs un obligāts pienākums, kura izpilde nevar pierādīt jebkādas „kontroles” esamību pār šo institūciju. Gluži otrādi – tā liecina par NRTP darba kvalitāti.

3. NRA manipulē ar pseidofaktiem, noklusē faktus un autoriem trūkst loģikas: „Tāpat Delna apgalvoja, ka G. Bojārs priekšvēlēšanu aģitācijā izmantojot administratīvo resursu. Turpretī Radio PIK veiktā rubikiešu–žuravļoviešu apvienības Dzimtene neslēptā reklamēšana sorosiešus neuztrauca, tāpēc arī ētera uzraugi nelikās ne zinis.”

Delnas komentārs: Starp pašvaldības administratīvo resursu izmantošanas faktu no bijušā Rīgas mēra G. Bojāra puses un apvienības Dzimtene privāti finansēto vēlēšanu aģitāciju nav nekādas loģiskas saiknes. 1) NRA noklusē, ka Radio PIK jau ir ticis sodīts. 2) Delna veica tikai administratīvo resursu nelikumīgas izmantošanas novērošanu, kam nav nekādas tiešas saiknes ar privātu līdzekļu nelikumīgu izmantošanu priekšvēlēšanu aģitācijai.

Valdes priekšsēdētājs Roberts Putnis


Pievienot komentāru

  • deputati uz delnas
  •  

    Screen Shot 2018-01-22 at 16.07.52