×

Voika: uzņēmumi saprot, ka ar negodīgu darbu ilgstoši nevar gūt lielu peļņu

Uzņēmumi saprot, ka ar negodīgu darbu ilgstoši nevar gūt lielu peļņu, pēc konferences «Biznesa ētika: Ziemeļvalstu un Baltijas valstu dialogs» aģentūrai LETA sacīja Sabiedrības par atklātību «Delna» pārstāve Inese Voika.

Konferences noslēgumā secināts, ka ne tikai Ziemeļvalstīs, bet arī Latvijā un Lietuvā ir uzņēmumi, kas gatavi iesaistīties darbā, lai izveidotu no korupcijas brīvu uzņēmējdarbības vidi.

Nākotnē tiek plānots runāt par konkrētu biznesa nozaru problēmām. Voika aģentūrai LETA sacīja, ka pirmā apspriežamā nozare varētu būt farmācija, jo «farmācijai ir izstrādājies korumpētas nozares imidžs».

Nākamā šāda mēroga konference tiek plānota nākamgad, kad varētu tikt apspriesti padarītie darbi. Plānots, ka arī turpmāk «Delna» sadarbosies ar uzņēmumiem un turpinās sekot līdzi biznesa vidē notiekošajam.

Jau ziņots, ka vakar un šodien Rīga notika konference «Biznesa ētika: Ziemeļvalstu un Baltijas valstu dialogs», kurā apsprieda kukuļdošanas negatīvo ietekmi uz uzņēmējdarbību. Konferencē pulcējās vairāku uzņēmumu augstākā līmeņa vadītāji un valsts amatpersonas no Baltijas un Ziemeļvalstīm, lai kopīgi analizētu kukuļdošanas negatīvo ietekmi uz uzņēmējdarbību un meklētu risinājumus. «Konferences mērķis ir apzināties iespējas, ko nodrošina godīgums biznesā Baltijas valstīs un Ziemeļvalstīs, un iepazīties ar praksē pārbaudītiem biznesa ētikas principiem,» aģentūrai LETA iepriekš sacīja «Delnas» valdes priekšsēdētājs Roberts Putnis.

Jau ziņots, ka konferencē pieredzējuši uzņēmumu vadītāji dalījās pieredzē par pretkorupcijas pasākumu ieviešanu savos uzņēmumos, savukārt mazākās grupās dalībnieki detalizēti iepazinās ar praktiskiem paņēmieniem cīņā pret kukuļdošanu biznesa vidē.

Pasākumā piedalījās kultūras ministre Helēna Demakova (TP), «Trasparency International» valdes loceklis Džeremins Bruks, Igaunijas bijušais tieslietu ministrs Kens Marti Vahers, «Norsk Hydro» korporatīvās sociālās atbildības nodaļas vecākais viceprezidents Arvids Halvorsens un citi Baltijas un Ziemeļvalstu uzņēmumu augstākā līmeņa vadītāji.

Konferenci organizēja «Delna» sadarbībā ar «Transperancy International» Baltijas un Ziemeļvalstu nodaļām.

Autors: Leta
Publicēšanas datums: 2005. gada 22. novembris


Pievienot komentāru

  • deputati uz delnas
  •  

    Screen Shot 2018-01-22 at 16.07.52