×

Rītdien, 29.septembrī Delna publiskos starpziņojumu par varas resursu izmantošanu priekšvēlēšanu cīņā. Galvenais secinājums: valdības partijas kropļo politisko konkurenci, izmantojot nodokļu maksātāju līdzekļus un amata autoritāti

Sabiedrība par atklātību – Delna 29.septembrī plkst.15 prezentēs starpziņojumu par administratīvo resurus izmantošanu pirms 9.Saeimas vēlēšanām. Satrpziņojums saturēs galvenajiem secinājumiem saistībā ar valsts un pašvaldību resursu izmantošanu līdzšinējā priekšvēlēšanu kampaņas laikā.

Līdzīgu pētījumu “Delna” veica arī 2005.gadā pirms pašvaldību vēlēšanām. šā gada veiktās novērošanas rezultāti liecina, ka pa šo laiku ievērojami augusi politiķu un sabiedrības izpratne par valsts un pašvaldību resursu izmantošanas negodīgumu vēlēšanās. Tomēr 2006.gada pētījuma rezultāti liecina, ka arī šajās vēlēšanās administratīvo resursu izmantošana ir uzskātama par nopietnu problēmu, kas kropļo politisko konkurenci.

Projekta ietvaros administratīvo resursu izmantošanas novērošana tika veikta nacionālajā un pašvaldību līmenī. Pētījuma ietvaros tika veikta politisko partiju ziedotāju analīze, pievēršot uzmanību valsts un pašvaldību uzņēmumu valžu un padomju locekļu ziedojumiem partiju kasēs.

Starpziņojuma prezentācija notiks “Delnas” birojā Bruņinieku ielā 27 – 38. Pasākumā piedalīsies Delnas padomes priekšsēdetājs Roberts Putnis, kā arī starpziņojuma autori, Delnas politikas analītiķi, politologi Līga Stafecka un Andrejs Karpovičs.

Pievienot komentāru

  • deputati uz delnas
  •  

    Screen Shot 2018-01-22 at 16.07.52