×

KNAB lomai ekonomiskās krīzes apstākļos jāpieaug

Rīgā, 2009.gada 18.jūnijā

“Sabiedrība par atklātību- Delna”, atskatoties uz KNAB priekšnieka Normunda Vilnīša 100 dienās paveikto, novērtē centienus optimizēt biroja darbu finanšu resursu ekonomijai, vienlaikus aktīvi turpinot korupcijas novēršanas un apkarošanas darbu. Par to liecina gan KNAB pēdējā laikā veiktās kriminālprocesuālās darbības, gan biroja aktīva dalība publiskos pasākumos pretkorupcijas jautājumos Rīgā un reģionos.

Delna uzskata, ka KNAB, ierobežoto resursu apstākļos, ir jādefinē prioritātes korupcijas apkarošanas un novēršanas jomā, kas orientētas uz augstākā līmeņa korupcijas apkarošanu. Vienlaikus nozīmīgs ir pretkorupcijas darbību  sistemātiskums. “Ekonomiskās krīzes apstākļos KNAB lomai jāpieaug, jo cīņā par resursiem pieaug arī korupcijas riski. Tādēļ ļoti būtiski, lai KNAB šajā laikā spētu būt proaktīvs korupcijas apkarošanā un sistemātiski vērtēt faktus, kuri varētu liecināt par koruptīvām darbībām,” uzskata Delnas projekta “KNAB darbības monitorings” juridiskā analītiķe Inga Liepa.

Delna arī uzskata, ka, neraugoties uz ierobežotajiem finanšu resursiem, KNAB nedrīkst atstāt novārtā arī izglītojošo darbu. Delnas veiktajā aptaujā 88% valsts un pašvaldību iestāžu darbinieku atzinuši apmācību par korupcijas novēršanas jautājumiem nepieciešamību.

Kontaktpersona:
Inga Liepa
biedrības “Sabiedrība par atklātību- Delna”
juridiskā analītiķe
tālr. 67285585, e-pasts: inga.liepa@delna.lv

Pievienot komentāru

  • deputati uz delnas
  •  

    Screen Shot 2018-01-22 at 16.07.52