×

Diskusija “Kad un kā uzcelsim “Gaismas pili”: kā mainīsies projekta izmaksas taupības apstākļos?”

Publiskajā telpā ir izskanējusi informācija, ka valdība ir nolēmusi samazināt Latvijas Nacionālās bibliotēkas celtniecībai 2010.gadā nepieciešamo finansējumu no sākotnēji paredzētajiem 38,5 miljoniem latu uz 12 miljoniem latu, pagarinot ēkas nodošanas termiņu uz nenoteiktu laiku. Kultūras ministrijas provizoriskie aprēķini liecina, ka katrs būvniecības pagarinājuma gads valstij varētu izmaksāt ap 3 miljoniem latu.

Lai skaidrotu sabiedrībai, kādi ir iespējamie Latvijas Nacionālās bibliotēkas celtniecības scenāriji samazināta budžeta un valsts taupības režīma apstākļos, „Sabiedrība par atklātību – Delna” aicina uz publisku diskusiju.

Diskusijā piedalīsies un savu redzējumu par Latvijas Nacionālās bibliotēkas projekta status quo un tālākas virzības scenārijiem sniegs kultūras ministrs Ints Dālderis, Latvijas Nacionālās bibliotēkas direktors Andris Vilks, Nacionālās Būvkompāniju apvienības padomes priekšsēdētājs Māris Saukāns (tiks apstiprināts), Latvijas Nacionālās bibliotēkas būvuzraugs Karloss A. Reparazs (Carlos A. Reparaz) (Hill International), autoruzraugs Ēriks Kalniņš (Hill International Baltic), kā arī “Sabiedrības par atklātību – Delna” projekta vadītāja Vineta Kleinberga un būvinženieris Sergejs Meierovics.

Diskusijā aicināti piedalīties valsts un pašvaldības iestāžu, izglītojošo, nevalstisko un būvniecības profesionālo organizāciju, politisko partiju un plašsaziņas līdzekļu pārstāvji, kā arī jebkurš interesents. Diskusiju vadīs “Sabiedrības par atklātību – Delna” padomes priekšsēdētāja Lolita Čigāne.

Dienaskārtība
Diskusija “Kad un kā uzcelsim “Gaismas pili”:
kā mainīsies projekta izmaksas taupības apstākļos?”
2009. gada 28. oktobrī
Rīgas Juridiskās augstskolas Senāta zālē
Strēlnieku ielā 4

9:45  – 10:00   Reģistrācija
10:00 – 10:15   Latvijas Nacionālās bibliotēkas celtniecības scenāriji: vai iespējams ietaupīt?

Vineta Kleinberga, “Sabiedrības par atklātību – Delna” projekta vadītāja, Sergejs Meierovics, būvinženieris

10:15 – 10:30   Latvijas Nacionālās bibliotēkas celtniecība krīzes laikā: plusi un mīnusi

Ints Dālderis, kultūras ministrs
10:30 – 11:30  Diskusija par Latvijas Nacionālās bibliotēkas celtniecības scenārijiem krīzes budžeta

apstākļos, to priekšrocībām un riskiem
Ints Dālderis, kultūras ministrs, Andris Vilks, Latvijas Nacionālās bibliotēkas direktors, Māris Saukāns (tiks apstiprināts), Nacionālās Būvkompāniju apvienības padomes priekšsēdētājs Karloss A. Reparazs (Carlos A. Reparaz), Latvijas Nacionālās bibliotēkas būvuzraugs (Hill International), Ēriks Kalniņš, Latvijas Nacionālās bibliotēkas autoruzraugs (Hill International Baltic)

Pievienot komentāru

  • deputati uz delnas
  •  

    Screen Shot 2018-01-22 at 16.07.52