×

Delnas izsludinātajā jauniešu projektu konkursā uzvarējuši 4 pretendenti

Rīgā, 2010.gada 20.janvārī

Noslēdzies jauniešu izglītošanas programmas “Skolēnu pilsoniskā līdzdalība demokrātijā” ietvaros izsludinātais jauniešu projektu konkurss – “Jaunieši var!”, kura mērķis ir veicināt jauniešu pilsonisko līdzdalību. Delnas izsludinātā projektu konkursa rezultātā no 15 pretendentiem atbalstu guva četri projekti.


Vaiņodes jauniešu biedrība “4U” īstenos projektu “Mācāmies uzklausīt, mācāmies sadarboties!”, veidojot sadarbības modeli starp novada domi un sabiedrību, sabiedrībai aktuālu jautājumu risināšanā. Sadarbības modelis tiks fiksēts nodomu protokolā starp pašvaldības domes deputātiem un jauniešu biedrību. Mārupes biedrība “Jauniešu ideju darbnīca” īstenos projektu “Ceļazīme – jaunatnes politika Mārupē!”, kura mērķis ir veidot jaunatnes politiku Mārupes novadā un veicināt jauniešu un pašvaldības sadarbību. Biedrība rīkos info dienas, kurās piedalīsies pašvaldības darbinieki, uzņēmēji, jauniešu organizāciju pārstāvji, lai uzzinātu par jauniešu organizāciju darbību un kopīgi veidotu jaunatnes politiku Mārupes novadā. Latvijas Sarkanā Krusta Liepājas komiteja īstenos projektu “Ieskaties Liepājā!”, kura mērķis ir radīt jauniešos interesi par Liepājā notiekošajiem politiskajiem procesiem un pievērst politiķu uzmanību jauniešu vajadzībām un viedoklim. Jaunieši rīkos foto konkursu un fotogrāfiju izstādi, kurā jaunieši iesūtīs fotogrāfijas ar aprakstu par kādu konkrētu vietu Liepājā, kuru vēlas sakārtot. Projekta ietvaros tiks rīkota politiķu un jauniešu talka, kurā kopīgi sakops kādu no foto konkursā iesūtītajām Liepājas pilsētas vietām. Saldus jauniešu dome “Es un mēs” īstenos projektu “Gribu zināt! Gribu saprast!”. Šī projekta mērķis ir veicināt Saldus novada pagastu jauniešu aktivitāti, veidojot viņu pilsonisko apziņu, piedāvājot iespēju izpētīt sava pagasta un novada pašvaldības darbību, tādā veidā veicinot jauniešu sadarbību ar vietējo pašvaldību. Jaunieši apmeklēs Saldus novada domes sēdes, kā arī rīkos domes sēdes simulācijas spēli.

Kopumā projektu konkursam tika iesniegti 15 projekti. Projekti tiks īstenoti ar Delnas finansiālu un organizatorisku atbalstu. Pēc projektu īstenošanas, jaunieši ar savu pieredzi iepazīstinās Latvijas vidusskolēnus, kuri būs pulcējušies Delnas rīkotajā vasaras skolā.

Programma tiek īstenota ar Nīderlandes vēstniecības un Fridriha Eberta fonda finasējumu.
Delnas darbību atbalsta Islande, Lihtenšteina un Norvēģija EEZ finanšu mehānisma un Norvēģijas finanšu mehānisma ietvaros un Latvijas valsts ar Sabiedrības integrācijas fonda starpniecību.

Kontaktpersona:
Līga Stafecka
politikas analītiķe
Tālr.: 67285585, 26363531
E-pasts: liga.stafecka@delna.lv

Pievienot komentāru

  • deputati uz delnas
  •  

    Screen Shot 2018-01-22 at 16.07.52