×

Delna 24.martā, plkst.13:00, publiskos KNAB darbības monitoringa rezultātus – pētījumu par KNAB darbību 2008.gadā un 2009.gada pirmajā pusgadā

Rīgā, 2010.gada 23.martā

„Sabiedrības par atklātību- Delna” 24.martā plkst.13:00 publiskos Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja darbības monitoringa rezultātus – pētījumu par KNAB darbību 2008.gadā un 2009.gada pirmajā pusgadā.

Pasākums notiks š.g. 24.martā no plkst.13:00 līdz 15:00 grāmatnīcā „Satori”, Lāčplēša ielā 31.

Delna sniegs informāciju par pētījuma rezultātiem – KNAB darbības efektivitāti, sekmīgas darbības priekšnoteikumiem.

Pētījuma rezultātus komentēs Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieks Normunds Vilnītis, LR Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta Sevišķi svarīgu lietu nodaļas virsprokurors M.Adlers.

25.- 26.martā Delna organizē starptautisku konferenci “Pretkorupcijas aģentūru neatkarība – efektīvas darbības priekšnosacījums vai drauds”. Konference notiks „Baltic Beach Hotel”, Jūrmalā.

Konferences mērķis ir analizēt pretkorupcijas aģentūru izveides cēloņus, institucionālo uzbūvi, pārraudzību un citus faktorus, kas ietekmē darbības efektivitāti. Tiks diskutēts par labo praksi pretkorupcijas darba organizēšanā, kā arī metodoloģiju pretkorupcijas institūciju darba uzraudzībai no pilsoniskās sabiedrības puses.

Konferencē uzstāsies Luis de Sousa, Martin Kreutner, Rasma Kārkliņa un citi pazīstami pretkorupcijas eksperti, kā arī vairāku valstu pretkorupcijas iestāžu vadītāji.

Konference paredzētā kā diskusiju platforma vadošajiem pretkorupcijas jomas ekspertiem un amatpersonām.

Konferences darba kārtība pieejama elektroniski: latviešu valodā un angļu valodā.

KNAB darbības monitoringa prezentācija un konference notiek projekta “KNAB neatkarības projekts – korupcijas prevencijas stiprināšana un korupcijas izmaksu mazināšana ar KNAB monitoringa un neatkarības stiprināšanas palīdzību” ietvaros ar Eiropas Savienības Noziedzības novēršanas un cīņas pret noziedzību programmas, kā arī Sorosa fonds – Latvija atbalstu.

Inga Liepa- Meiere
Delnas juridiskā analītiķe
Tālr. 67285585, e-pasts: inga.liepa@delna.lv

 

 

Noziedzības novēršana un cīņa pret noziedzību, 2007 Ar Eiropas Komisijas Tiesiskuma, brīvības un drošības ģenerāldirektorāta  Noziedzības novēršanas un cīņas pret noziedzību programmas finansiālu atbalstu

 

 

Darbību atbalsta Islande, Lihtenšteina un Norvēģija EEZ finanšu mehānisma un Norvēģijas finanšu mehānisma ietvaros un Latvijas valsts ar Sabiedrības integrācijas fonda starpniecību.

 

Pievienot komentāru

  • deputati uz delnas
  •  

    Screen Shot 2018-01-22 at 16.07.52