×

Delnas pētnieciskās žurnālistikas programmā praksi uzsāks 15 jaunieši

Šodien, 24.martā notiks pirmā nodarbība jaunajiem žurnālistiem Delnas organizētajā programmā „Pētnieciskā žurnālistika. Prakse. Politika.” Pētnieciskās žurnālistikas programma ir iespēja žurnālistikā vēl nestrādājošiem jauniešiem uzkrāt pieredzi un mācīties no Latvijā pazīstamiem un atzītiem profesionāļiem – žurnālistiem, politologiem. Jaunie žurnālisti piedalīsies Delnas veidotās mājas lapas, 10.Saeimas uzraudzības rīka – www.deputatiuzdelnas.lv – satura veidošanā.

Pētnieciskās žurnālistikas programmā piedalīsies 15 jaunieši – žurnālistikas un politikas zinātnes studenti, kuri savu nākotni vēlas saistīt ar žurnālistiku un politikas analīzi. Dalībnieku atlase noritēja konkursa kārtībā, vērtējot pretendentu motivāciju un līdzšinējo pieredzi žurnālistikā. Dalībnieku vidū ir Latvijas Universitātes, Rīgas Stradiņa universitātes un Vidzemes augstskolas studenti. Programmas ietvaros jaunieši iegūs ne vien zināšanas un profesionālu žurnālistu padomus pētnieciskajā žurnālistikā, bet arī paši praktiski izmēģinās savus spēkus, piedaloties deputatiuzdelnas.lv satura veidošanā, kā arī veicot patstāvīgu pētniecisko darbu par šīs programmas galveno tēmu  – Latvijas politiku un 10.Saeimas darbu.

Šodien, 24.martā notiks pirmā nodarbība, kas būs veltīta Latvijas šī brīža politiskās situācijas un mediju vides raksturojumam. Nodarbības viesi būs politologs Ivars Ijabs un LTV žurnālists Arnis Krauze.

Pētnieciskās žurnālistikas nodarbības notiks divas reizes mēnesī, līdz šī gada jūnijam, kad dalībnieki prezentēs noslēguma pētnieciskos darbus. Labākie darbi tiks publicēti mājas lapā www.deputatiuzdelnas.lv un labākie autori iegūs iespēju piedalīties Delnas rīkotajā Pretkorupcijas vasaras skolā.

Programmas mērķis ir veicināt studentu interesi par sabiedriski politiskām norisēm un attīstīt šai darbībai nepieciešamās profesionālās kvalitātes, tādējādi stiprinot mediju kā sabiedrības interešu sargsuņa lomu, kā arī politisko atbildīgumu Latvijā.

Delnas pirms 10.Saeimas vēlēšanām izveidotā mājas lapa www.kandidatiuzdelnas.lv šobrīd tiek pielāgota pēcvēlēšanu situācijai un, iegūstot jaunu nosaukumu www.deputatiuzdelnas.lv, kļūs par 10.Saeimas darba uzraudzības portālu. Mājas lapa tiks atklāta šī gada maijā.

Projektu „Parlamentārā uzraudzība un deputātu atbildīgums: interneta rīks www.deputatiuzdelnas.lv – žurnālistikas komponente” finansiāli atbalsta Sorosa fonds – Latvija Mediju programmas ietvaros. Plašāka informācija par Sorosa fonda – Latvija atbalsta virzieniem pieejama internetā www.sfl.lv

Plašākai informācijai:
Arita Vīksna, programmas koordinatore
arita.viksna@delna.lv
67285585

Pievienot komentāru

  • deputati uz delnas
  •  

    Screen Shot 2018-01-22 at 16.07.52