×

Delna: ja Muižnieces vainu pierādīs, jāizvērtē Satversmes tiesas spriedumi ar viņas dalību

Delna uzskata, ka ierosinātais kriminālprocess ir nopietns pamats tam, lai īpaši kritiski tiktu izvērtēti tie Satversmes tiesas spriedumi, kuru gatavošanā laikā no marta līdz šodienai piedalījusies V.Muižniece. To būs nepieciešams veikt, ja tiks pierādīta V.Muižnieces vaina. Pretējā gadījumā tiks grauta uzticība Satversmes tiesai.

“Šodien V.Muižniece, lūdzot apturēt savas pilnvaras, ir paziņojusi, ka pret Latvijas tiesu sistēmu tiek izdarīts politisks spiediens. Viņai ir pilnīga taisnība. Tas, ko V.Muižniece aizmirst piebilst – viņa ir instruments, kas ļauj šim spiedienam īstenoties,” saka Kristaps Petermanis, Delnas direktors.

Delna jau iepriekš ir norādījusi, ka V.Muižniece neatbilst Satversmes tiesas tiesnesim izvirzītajām prasībām un ka V.Muižnieces iecešanai šai amatā ir politiski motīvi.

2009.gada rudenī V.Muižniece personīgi ir veicinājusi nepamatoti zemu prasību noteikšanu ST tiesneša kandidātiem. V.Muižnieces tajā laikā vadītā Juridiskā komisija sagatavoja priekšlikumu, ka Satversmes tiesas tiesnesim nav nepieciešams maģistra grāds tiesību zinātnēs. V.Muižniecei ir padomju laikā iegūta jurista kvalifikācija un pirms vairākiem gadiem iegūts maģistra grāds sabiedrības vadībā.

Pietiekami augstu kritēriju noteikšanu Satversmes tiesas tiesneša kandidātiem Delna ir iekļāvusi kā programmā “10 pirmie soļi, kā atgūt nozagto Latviju”. Šo programmu vakardienas protesta laikā Delna iesniedza Saeimai.

Programma pieejama Delnas interneta lapā.

Plašāki komentāri:

Kristaps Petermanis, Delnas direktors
26788710, kristaps.petermanis@delna.lv

Foto: www.satvtiesa.lv

Pievienot komentāru

  • deputati uz delnas
  •  

    Screen Shot 2018-01-22 at 16.07.52