×

Delnas pētnieciskās žurnālistikas rudens programmā praksi uzsāks desmit jaunieši

Šodien, 5. oktobrī, notiks pirmā nodarbība jaunajiem žurnālistiem Delnas organizētajā programmā „Pētnieciskā žurnālistika. Prakse. Politika.” Šī ir jau otrā Delnas organizētās pētnieciskās žurnālistikas programmas grupa šogad, kur žurnālistikā vēl nestrādājošiem jauniešiem tiek dota iespēja uzkrāt pieredzi un mācīties no Latvijā pazīstamiem un atzītiem žurnālistiem.

Pētnieciskās žurnālistikas programmā piedalīsies desmit jaunieši, kuri galvenokārt ir žurnālistikas vai komunikācijas zinātnes studenti un savu nākotni vēlas saistīt ar žurnālistiku un politikas analīzi. Dalībnieku vidū ir Latvijas Universitātes, Rīgas Stradiņa universitātes, Vidzemes augstskolas un Rīgas Juridiskās augstskolas studenti, kuri tika izraudzīti konkursa kārtībā.

Trīs mēnešu laikā jaunieši iegūs ne vien zināšanas un profesionālu žurnālistu padomus pētnieciskajā žurnālistikā, bet arī paši praktiski izmēģinās savus spēkus, piedaloties Delnas veidotās mājas lapas, 11.Saeimas uzraudzības rīka – www.deputatiuzdelnas.lv satura veidošanā, kā arī veicot patstāvīgu pētniecisko darbu par programmas galveno tēmu  – Latvijas politiku un 11.Saeimas darbu.

Šodien, 5. oktobrī, dalībnieki pulcēsies uz pirmo nodarbību, kur kopā ar Delnas padomes priekšsēdētāju, savulaik arī žurnālisti Inesi Voiku analizēs Latvijas mediju vidi, kā arī diskutēs par politikas aktualitātēm valstī. Turpmākās nodarbības vadīs žurnālisti, kuri dalībniekiem mācīs pētnieciskās žurnālistikas pamatus, stāstīs par avotiem, mācīs intervēt, strādāt ar dokumentiem un datu bāzēm, kā arī veidot rakstus publicēšanai.

Pētnieciskās žurnālistikas nodarbības notiks divas līdz trīs reizes mēnesī, līdz šā gada decembrim, kad dalībnieki prezentēs noslēguma pētnieciskos darbus. Labākie darbi tiks publicēti parlamenta uzraudzības lapā www.deputatiuzdelnas.lv.

Programmas mērķis ir veicināt studentu interesi par sabiedriski politiskām norisēm un attīstot šai darbībai nepieciešamās profesionālās kvalitātes, tādējādi stiprinot mediju kā sabiedrības interešu sargsuņa lomu, kā arī politisko atbildīgumu Latvijā.

Delnas pirms 11.Saeimas vēlēšanām izveidotā mājas lapa www.kandidatiuzdelnas.lv šobrīd tiek pielāgota pēcvēlēšanu situācijai un, iegūstot jaunu nosaukumu –www.deputatiuzdelnas.lv, kļūs par 11.Saeimas darba uzraudzības portālu. Mājas lapa tiks atklāta novembra sākumā.

Projektu „Parlamentārā uzraudzība un deputātu atbildīgums: interneta rīks www.deputatiuzdelnas.lv – žurnālistikas komponente” finansiāli atbalsta Sorosa fonds – Latvija Mediju programmas ietvaros. Plašāka informācija par Sorosa fonda – Latvija atbalsta virzieniem pieejama internetā www.sfl.lv

 

Plašākai informācijai:

Arita Vīksna, programmas koordinatore,

arita.viksna@delna.lv

67285585

Pievienot komentāru

  • deputati uz delnas
  •  

    Screen Shot 2018-01-22 at 16.07.52