×

Atvērts 11.Saeimas uzraudzības rīks www.DeputatiUzDelnas.lv

Šodien Sabiedrība par atklātību – Delna ir atklājusi Saeimas uzraudzības mājas lapu www.DeputatiUzDelnas.lv. Tās mērķis ir sistemātiski uzraudzīt 11.Saeimas darbu un veicināt politisko atbildīgumu.

Šodien notikušajā preses konferencē Līga Stafecka no Delnas komentēja: „Katrs no 100 deputātiem no šodienas būs daudz labāk ieraugāms un nevarēs slēpties aiz frakcijas un vadības muguras. Bagātīgais informācijas klāsts, kas tiks publicēts lapā, būs labs pamats vēlētāju un deputātu sadarbībai.”

www.deputatiuzdelnas.lv publicēta informācija par katra 11.Saeimas deputāta aktivitāti – sēžu apmeklējumu, balsojumiem un attieksmi pret konkrētiem likumprojektiem, finansēm (mantisko stāvokli un saņemto atalgojumu, kompensācijām Saeimā), reputāciju.

“Mājas lapā sadarbībā ar gudrasgalvas.lv ir iespēja uzdot jautājumu deputātam, kā arī deputāti pie sava profila var publicēt komentāru. Piedāvājam arī deputātu darbu salīdzināt”, skaidroja L.Stafecka.

Delna šo mājas lapu izmantos pretkorupcijas, labas pārvaldības un atklātības likumdošanas darba uzraudzībā. Sadaļā „Likumi un balsojumi” būs pieejama detalizētāka informācija par 11.Saeimas pretkorupcijas likumiem, to būtību, gaitu, deputātu balsojumiem, frakciju viedokļiem.

Delnas padomes priekšsēdētāja Inese Voika preses konferencē komentēja: ”DeputatiUzdelnas.lv būs ne tikai datu bāze, piedāvāsim arī analīzi, ekspertu komentārus un ierosinājumus Saeimas darba uzlabošanai un aicinām ikvienu piedalīties.”

Delna turpinās apkopot informāciju par būtiskākajiem ar korupciju saistītajiem notikumiem politikā, to apraksti būs pieejami sadaļā „Notikumu hronika”.

DeputatiUzDelnas.lv publicēts arī arhīvs, kurā pieejami 10. un 11.Saeimas vēlēšanu deputātu kandidātu profili, kas tika veidoti, apkopojot informāciju par kandidātu reputācijas riskiem.

Plašāka informācija:

Līga Stafecka, politikas analītiķe, 67285585, 26363531, liga.stafecka [at]delna.lv

Projektu “Parlamentārā uzraudzība un deputātu atbildīgums: interneta rīks www.deputatiuzdelnas.lv” finansiāli atbalsta Sorosa fonds – Latvija Tiesiskas valsts programmas ietvaros. Plašāka informācija par Sorosa fonda – Latvija atbalsta virzieniem pieejama internetā www.sfl.lv

Pievienot komentāru

  • deputati uz delnas
  •  

    Screen Shot 2018-01-22 at 16.07.52