×

Līderis 11.Saeimas komisiju sēžu kavēšanā J.Urbanovičs (SC), visas komisiju sēdes apmeklējuši pieci deputāti

Pirmajos trīs mēnešos 87 no 100 deputātiem ir apmeklējuši vismaz 70 % no komisiju sēdēm. Pieci no tiem ir apmeklējuši pilnīgi visas Saeimas komisiju sēdes, kurās tie darbojas: D.Rodionovs (SC), R.Blumfelds (VL-TB/LNNK), K.Eņgelis (ZRP), A.Judins (V), Dz.Kudums (VL-TB/LNNK).

Saeimas komisiju sēdes salīdzinoši visvairāk kavējuši Saskaņas centra deputāti. Kavējumu līderis ir SC frakcijas priekšsēdētājs J.Urbanovičs (SC), kurš apmeklējis 31% no komisiju sēdēm, J.Klaužs (ZZS) 41% komisiju sēdes, R.Eigims (ZZS), kurš apmeklējis 45% no komisiju sēdēm, R.Rubiks (SC) 51% un J.Ādamsons (SC) un I.Meļņikovs (SC), kuri apmeklējuši 60% no sēdēm.

Šādu statistiku Sabiedrība par atklātību – Delna apkopojusi savā jaunajā Saeimas uzraudzības interneta rīkā www.DeputatiUzDelnas.lv Tajā publicēta statistika par 11.Saeimas deputātu aktivitāti komisiju un apakškomisiju sēžu apmeklēšanā pirmajos trīs parlamenta darbības mēnešos.

Saeimas deputāti kopš 2011.gada vairs nesaņem piemaksas par Saeimas komisiju vai apakškomisiju sēžu apmeklējumu. Pašlaik Saeimas kārtības rullis nosaka, ka deputāts vienlaicīgi drīkst darboties ne vairāk kā divās pastāvīgajās komisijās un ne vairāk kā divās apakškomisijās.

Plašāk ar datiem var iepazīties 11.Saeimas uzraudzības portālā
Deputatiuzdelnas.lv arī turpmāk regulāri apkopos un uzkrās informāciju par 11.Saeimas deputātu darbību.

Par Saeimas uzraudzības rīku www.DeputatiUzDelnas.lv

Delna šo interneta resursu izveidoja 2011.gada nogalē, lai arī vēlēšanu starplaikā uzraudzītu likumdevēja darbu pretkorupcijas, labas pārvaldības un atklātības likumdošanas jomās.

Daudz ērtāk nekā parlamenta lapā ikvienam www.DeputatiUzDelnas.lv iespējams iepazīties ar katra deputāta aktivitāti komisiju sēžu apmeklēšanā, nostāju, pozīciju, balsojumiem, saņemtā atalgojuma apmēru. Interesanta ir iespēja salīdzināt jebkurus divus deputātus.

Lapas sadaļā „Likumi un balsojumi” pieejama detalizētāka informācija par 11.Saeimas pretkorupcijas likumiem, to būtību, gaitu, deputātu balsojumiem, frakciju viedokļiem. Šobrīd tajā lasāma informācija par aizklāto balsojumu atcelšanu, kolektīvo iesniegumu ideju, sākumdeklarēšanās ieviešanu. Pie šiem aprakstiem atrodams arī deputātu balsojumi, ekspertu viedokļi, frakcijas pozīcijas.

Delna turpina apkopot informāciju par būtiskākajiem ar korupciju saistītajiem notikumiem politikā. Notikumu apraksti pieejami DeputatiUzDelnas.lv sadaļā „Notikumu hronika”.

DeputatiUzDelnas.lv publicēts arī arhīvs, kurā pieejami 10. un 11.Saeimas vēlēšanu deputātu kandidātu profili, kas tika veidoti, apkopojot informāciju par kandidātu reputācijas riskiem.

Plašāka informācija:

Līga Stafecka, politikas analītiķe
67285585, 26363531, liga.stafecka@delna.lv

Projektu “Deputāti uz delnas: inovatīvi risinājumi atbildīgākai 11.Saeimai” finansiāli atbalsta Sorosa fonds – Latvija Tiesiskas valsts programmas ietvaros. Plašāka informācija par Sorosa fonda – Latvija atbalsta virzieniem pieejama internetā www.sfl.lv.

Pievienot komentāru

  • deputati uz delnas
  •  

    Screen Shot 2018-01-22 at 16.07.52