×

Viltvārdis DeputatiUzDelnas.lv vārdā aptaujā Saeimas deputātus

LNT 900sekundes ekrānšāviņš

Šodien nezināms viltvārdis Delnas vārdā nosūtījis jautājumu visiem Saeimas deputātiem.

Viltus e-pastā Delnas Saeimas uzraudzības portāla Deputatiuzdelnas.lv vārdā lūgts steidzami sniegt viedokli par vakar LNT televīzijā pārraidīto sižetu par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju. Šādā veidā tiek izmantots ne vien Deputatiuzdelnas.lv, bet arī ziņu aģentūras BNS žurnālistes vārds un identitāte. Delna par šo gadījumu ziņos Drošības policijai.

“Šis ir bezprecedenta gadījums. Līdz šim Deputatiuzdelnas.lv ir vairākkārt vērsies pie deputātiem, aptaujājot viņu viedokli par dažādiem Saeimā aktuāliem jautājumiem. Vairākums deputātu arī snieguši savas atbildes. Taču šodien redzam, ka kāds ir izmantojis portāla vārdu un bijušās Delnas brīvprātīgās, kas šobrīd ir ziņu aģentūras BNS žurnāliste, identitāti, lai maldinošā veidā aptaujātu deputātus. Vienlaicīgi tas ir apliecinājums, ka Deputatiuzdelnas.lv darbība ir nozīmīga un vērā ņemama, ja viltvārdis to izmantojis piesegam, sazinoties ar deputātiem. Tas noteikti dod motivāciju darbu turpināt”, saka Deputatiuzdelnas.lv veidotāja Līga Stafecka.

Delna ir informējusi visus deputātus par šo gadījumu. Aicinām ikvienu personu, ja rodas šaubas par it kā no Delnas nākušu komunikāciju, sazināties ar Delnas biroju. Organizācija saviem informācijas pieprasījumiem parasti nosaka saprātīgus termiņus un amatpersonas uzrunā par būtiskiem jautājumiem.

Plašākai informācijai:
Līga Stafecka, portāla DeputatiUzDelnas.lv vadītāja, liga.stafecka@delna.lv, 67285585/26363531

Pievienot komentāru

  • deputati uz delnas
  •  

    Screen Shot 2018-01-22 at 16.07.52