×

Ventspils Augstskolas jaunieši ar Delnas atbalstu īsteno savu ideju

SunFlower

Delna šī gada 13.septembrī brauc vizītē pie Ventspils Augstskolas elektronikas un informācijas tehnoloģiju studentiem, kuri visas vasaras garumā ir strādājuši pie „SunFlower” projekta un tuvojas tā noslēgumam.

Jauniešu grupa, lai īstenotu savu ideju, pieteicās Delnas rīkotajā Jauniešu pilsoniskā aktīvisma akadēmijā, kuras mērķis ir veicināt jauniešu līdzdalību un iespējas īstenot vispārdrošākās idejas.

Ventspils jauniešu projekta „SunFlower” mērķis ir izveidot saules darbinātu robo-puķi, kura rītausmā sāk vākt saules enerģiju tai, izplešot savas ziedlapas un pozicionējot vainagu, tā, lai palielinātu saules enerģijas ievākšanas efektivitāti. Bet vakarā, kad satumst, izmanto enerģijas pārpalikumu dekoratīvai apgaismošanai. „SunFlower” konstrukcijas un darbības principi ir dabas iedvesmoti, bet realizācija ir ļoti tehnoloģiska.

Kā saka paši jaunieši, tad „Ar SunFlower mēs cenšamies parādīt, ka Ventspils Augstskolas IT un elektronikas fakultātes studentiem ir vēlme izstrādāt un taisīt dažādus neparastus ar tehnoloģijām saistītus projektus, iegūt praktiskas zināšanas un apgūt materiālu, kurš nav iekļauts mācību programmā.” Delna brauc vizītē pie jauniešiem, lai apskatītos idejas progresu un uzzinātu kā aktīvistiem ir gājis ar projekta īstenošanu. Protams, interesanti būs arī ieraudzīt, kas šobrīd jau darbojas un kā „SunFlower izskatīsies dzīvē.

Ar projektu tuvāk var iepazīties arī projekta Facebook un Draugiem.lv lapās.

Plašāka informācija:
Evija Goluba, Jauniešu programmas koordinatore, evija.goluba@delna.lv, 29660930

Pievienot komentāru

  • deputati uz delnas
  •  

    Screen Shot 2018-01-22 at 16.07.52