×

Delna: Vērsāmies Latvijas Zvērinātu advokātu padomē, lai izvērtē Jāņa Dzanuškāna rīcību

abi-logoooo

Biedrība „Sabiedrība par atklātību – Delna” (turpmāk – Delna) ir vērsusies pie Latvijas Zvērinātu advokātu padomes ar lūgumu izvērtēt zvērināta advokāta Jāņa Dzanuškāna rīcību, kas ir saistīta ar Rīgas Domes pasūtītā pētījuma „Teritorijas plānojuma pārvaldības sistēmas izstrāde – īpašumtiesību aprobežojumi un kompensējamie mehānismi”.

Iepazīstoties ar pētījumu saturu, kas ir pieejams vietnē http://www.sus.lv/en/node/5574, secinām, ka tā kvalitāte ir apšaubāma, kā arī rada pamatotas aizdomas, ka summa, kas tika samaksāta par pētījumu, nav saprātīga pret kvalitāti, kas tiek piedāvāta.

Vērtējot Jāņa Dzanuškāna attieksmi par notiekošo, redzams, ka tā nav ētiska un profesionāla. Izvairīšanos no medijiem, paziņojums, ka tiks atmaksāta saņemtā nauda par pētījumu, norāda, ka Jānis Dzanuškāns atzīst savu vainu un to, ka platījums ir izstrādāts nekvalitatīvi un samaksa nav saprātīga. Tā pat nav izprotams Jāņa Dzanuškāna paziņojums medijiem, ka tiks ziedots Delnai, lai stiprinātu organizācijas kapacitāti, bet faktiski, lai censtos graut tās reputāciju. Šāds paziņojums ir pretēji visiem ētikas principiem. Delna šo ziedojumu nepieņems. Uzskatām, ka Jāņa Dzanuškāna rīcība nesaskan ar Latvijas Zvērinātu advokātu Ētikas kodeksā nostiprinātajiem principiem.

Delna vērsās Latvijas Zvērinātu advokātu padomē, jo advokātiem kā profesionālajā darbībā, tā privātajā dzīvē  jāatturas un tādas uzvedības vai rīcības, kas var apkaunot viņa profesiju, izsaukt šaubas par viņa cieņu, godīgumu un taisnīgumu.

Vēstule Latvijas Zvārinātu advokātu padomei

Plašāka informācija:

Gundars Jankovs

Sabiedrības par atklātību – Delna, Transparency International Latvijas nodaļas direktors

A.Čaka ielā 49-4, Rīga, LV 1011

Kontakti: (+371) 67285585, Mob.: (+371) 26672234, ti@delna.lv

www.kandidatiuzdelnas.lv, www.delna.lv, www.draugiem.lv/delna, www.facebook.com/biedribadelna, https://twitter.com/delna_lv

www.sif.lv | www.eeagrants.lv |  www.eeagrants.org

Projektu finansiāli atbalsta Islande, Lihtenšteina un Norvēģija

Programmu finansē EEZ finanšu instruments un  Latvijas valsts

Pievienot komentāru

  • deputati uz delnas
  •  

    Screen Shot 2018-01-22 at 16.07.52