×

DELNA AICINA UZ DARBSEMINĀRU “UZŅĒMĒJI PRET KORUPCIJU”

korupcija

Šī gada 3. februārī plkst. 13.00 Sabiedrība par atklātību – Delna rīko pirmo darbsemināru projektā “Uzņēmumu iesaiste cīņā ar korupciju un izvairīšanos no nodokļu nomaksas”. Pasākums notiks viesnīcā “Bergs” Elizabetes ielā 83/85. Semināra mērķis ir noskaidrot uzņēmēju pieredzi par dalību pašvaldību būvniecības iepirkumos, lai izzinātu ēnu ekonomikas un korupcijas izpausmes Latvijā un meklētu risinājumus kopā ar publiskā sektora lēmumu pieņēmējiem.

.

Kā rāda 2016. gadā “Latvijas Faktu” apkopotie dati, vairāk nekā 60% respondentu piekrīt, ka pašvaldību iepirkumu uzvarētāji ir pietuvināti politiķiem un amatpersonām un vairāk nekā 70% piekrīt, ka pašvaldību iepirkumu procedūrām ir nepieciešama lielāka kontrole. Dati signalizē par korupcijas izplatību pašvaldību būvniecību iepirkumos, kas veicina ēnu ekonomiku un negodīgu konkurenci Latvijā.

.

Darbsemināra mērķis ir izveidot pastāvīgu platformu, kas sekmētu valsts pārvaldes un uzņēmēju sadarbību, veicinātu godīgu konkurenci un aicinātu uzņēmumus ziņot par interešu konfliktu situācijām, nereģistrētu nodarbinātību un citiem likumpārkāpumiem. Darba seminārā piedalīsies Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektore Ilze Cīrule, citas VID amatpersonas, būvniecības jomas uzņēmēji ar pieredzi pašvaldību iepirkumos, kā arī pārstāvji no nevalstiskā sektora.

.

Darbseminārs ir daļa no plašāka pētījuma par pašvaldību būvniecības iepirkumiem ar mērķi izzināt ēnu ekonomikas un korupcijas izpausmes Latvijā. Pētījums tiek veikts projekta “Uzņēmēju iesaiste cīņā ar korupciju un izvairīšanos no nodokļu nomaksas” ietvaros ar Ziemeļvalstu valdību finansiālu atbalstu, sadarbībā ar partneriem  Somijā un Baltkrievijā. Projekta ietvaros tiks veikts pētījums un organizēti vairāki darbsemināri jomas sakārtošanai un riskanto darījumu pārbaudei.

.

Lai pieteiktos darbsemināram, lūdzu, aizpildiet tiešsaistes reģistrācijas formu.

Darbsemināra programma.

.

Jautājumu vai neskaidrību gadījumā, lūdzu sazināties ar projekta vadītāju Ilzi Vaivodi, rakstot uz e-pastu ilze.vaivode@delna.lv vai zvanot 27008221.

Pievienot komentāru

  • deputati uz delnas
  •  

    Screen Shot 2018-01-22 at 16.07.52