×

DELNA AICINA KRIŠJĀNI KARIŅU UN FINANŠU MINISTRIJU ATBALSTĪT GROZĪJUMUS NAUDAS ATMAZGĀŠANAS DIREKTĪVĀ UN IESTĀTIES PRET LĪDZEKĻU SLĒPŠANU UN IZVAIRĪŠANOS NO NODOKĻIEM

Delna  nosūtījusi vēstuli Eiropas Parlamenta deputātam Krišjānim Kariņam un Latvijas Republikas Finanšu ministrijai, paužot viedokli par vairākiem 2016.gada 5.jūlijā Eiropas Komisijas piedāvātajiem grozījumiem ceturtajai naudas atmazgāšanas Direktīvai Nr.2015/849.

.

Grozījumi ir Eiropas Savienības atbilde Panamas papīru skandālam, “lai nepieļautu finanšu sistēmas izmantošanu nelikumīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanai vai terorisma finansēšanai, un ar tiem tiks grozīta Eiropas Parlamenta un Padomes Regula (ES) Nr. 684/2012 un atcelta Eiropas Parlamenta un Padomes Direktīva 2005/60/EK un Komisijas Direktīva 2006/70/EK” (turpmāk tekstā – Direktīva).

.

Viens no grozījumu galvenajiem mērķiem ir uzlabot ES finanšu sistēmas caurspīdīgumu, ieviešot patiesā labuma guvēju (beneficial ownership) reģistru noteiktam juridisko personu lokam un trastiem, lai novērstu vēlmi izmantot Panamas papīru skandāla  izgaismotās negodīgās shēmas.

 

Vairāk informācijas:

Vēstule

Pielikums

Pievienot komentāru

  • deputati uz delnas
  •  

    Screen Shot 2018-01-22 at 16.07.52