×

DELNA UN PROVIDUS IZGLĪTO VIDUSSKOLĒNUS PAR KORUPCIJU UN MUDINA SEKOT PAŠVALDĪBU VĒLĒŠANĀM

darbnica-jauniesu-2017

(Attēlā: PROVIDUS pētnieks Olafs Grigus un Jēkabpils 3.vidusskolas jaunieši)

.

Sabiedrība par atklātību – Delna un domnīca PROVIDUS, kopīga projekta ietvaros, pirms pašvaldību vēlēšanām viesojas Latvijas reģionu skolās, lai ar vidusskolēniem pārrunātu korupcijas izpausmes un mudinātu vērtēt partiju piedāvājumu novados.

.

Aprīlī organizācijas apmeklēja Kārsavas vidusskolu, Rēzeknes Valsts 1.ģimnāziju un Rēzeknes 5.vidusskolu, bet maijā Jēkabpils 3.vidusskolu. 23.maijā Delna un PROVIDUS viesosies Jaunogres vidusskolā, 24.maijā Madonas un Aizkraukles novada vidusskolās, bet 25.maijā Salaspils vidusskolā.

.

Organizācijas skolām piedāvā darbnīcas, kuru laikā jauniešus iepazīstina ar dažādām korupcijas formām, to sekām un ziņošanas iespējām. Skolēniem iespējams uzzināt, kā norit darbs Saeimas komisijās un kā tiek dalītas tā sauktās “deputātu kvotas”.

.

Darbnīcu ietvaros daudzi jaunieši pirmo reizi iepazinās ar partiju programmām savā novadā. Pēc Centrālās vēlēšanu komisijas datiem 18 līdz 24 gadus vecu jauniešu līdzdalība vēlēšanās līdz šim bijusi zemākā no visām vecuma grupām.

.

Delna ir starptautiskās pretkorupcijas organizācijas Transparency International Latvijas nodaļa. Organizācijas mērķis ir veidot sabiedrību, kas ir brīva no korupcijas politikā, biznesā un savstarpējās attiecībās. Organizācijai ir daudzu gadu pieredze darbā ar jauniešiem, 2016. un 2017.gadā Delna organizē Atklātības un pretkorupcijas vasaras skolu jauniešiem vecumā no 18 līdz 29 gadiem.

.

Domnīcas PROVIDUS misija ir gudra, zināšanās balstīta politika. PROVIDUS darba jomas ir labas pārvaldība, pretkorupcija un migrācija, galvenās metodes – pētniecība, rīcībpolitikas un tiesību aktu analīze, politikas priekšlikumu izstrāde, diskusiju un izglītojošu pasākumu rīkošana.

.

Darbnīcas tiek īstenotas projekta „Valsts sagrābšanas pazīmju analīze: Latvijas gadījums” ietvaros. Projektu daļēji finansiāli atbalsta fonds Atvērtās sabiedrības institūts (Foundation Open Society Institute) sadarbībā ar Atvērtās sabiedrības fondu (Open Society Foundations) Think Tank Fund un Sabiedrības integrācijas fondu.

.

Vairāk informācijas: Liene Gātere, Sabiedrības par atklātību – Delna direktora vietniece, liene.gatere@delna.lv, +371 67285585

Pievienot komentāru

  • deputati uz delnas
  •  

    Screen Shot 2018-01-22 at 16.07.52