×

10. MAIJĀ AICINĀM UZ DISKUSIJU PAR LOBĒŠANAS ATKLĀTĪBU

 

 

Biedrība “Sabiedrība par atklātību – Delna” aicina uz neformālu diskusiju “Lobbying is Like Sex”. Diskusija notiks piektdien, 10. maijā, plkst. 19.00-20.30. bārā “SPIIKIIZI” Kr.Valdemāra ielā 17a, Rīgā.

.

Diskusijā piedalīsies:

.

Pasākuma mērķis ir apspriest veidus, kā veicināt atklātību par lēmumu pieņēmēju un interešu aizstāvju komunikāciju, un izvērtēt, ko Latvija var mācīties no Lietuvas pieredzes.

.

Lietuva ir viena no astoņām Eiropas Savienības valstīm, kurā ieviests lobēšanas regulējums un pastāv obligāts lobētāju reģistrs. Lai gan likums stājās spēkā jau 2001. gadā un grozīts 2017. gadā, tikai nesen parlamenta deputāti sāka aktīvi publicēt tikšanās ar lobētājiem, uzņēmējiem un pilsoniskās sabiedrības pārstāvjiem.

.

Lai veicinātu atklātību par lēmumu pieņemšanas procesu un mazinātu korupciju, svarīgi regulēt lobēšanu un nodrošināt lobētājiem vienādus spēles noteikumus. Neskatoties uz vairākkārtējiem mēģinājumiem regulēt lobēšanu, Latvijā joprojām trūkst visaptverošas lobēšanas definīcijas un sankcijas par negodprātīgu lobēšanu.

.

Ieeja pasākumā ir bez makasas. Vietu skaits ir ierobežots, tāpēc lūdzam ierasties laicīgi, sākot no plkst. 18.30.

.

Pasākums notiks angļu valodā.

.

Vairāk informācijas par pasākumu:  Facebook lapā https://www.facebook.com/events/2657982670942167/

.

Papildu informācija:

 

 

Pievienot komentāru

  • deputati uz delnas
  •  

    Screen Shot 2018-01-22 at 16.07.52