×

IZSLUDINĀTA PIETEIKŠANĀS DELNAS VASARAS SKOLAI 2019

Jau ceturto gadu biedrība “Sabiedrība par atklātbību – Delna” organizē Vasaras skolu. Tā norisināsies Cēsīs, Ruckas muižā no 27. līdz 30. jūnijam. Pieteikties, aicināti visu Latvijas reģionu pārstāviji, kuri sasnieguši pilngadību, līdz 9. jūnijam, aizpildot pieteikuma anketu šeit.

Delnas vasaras skola ir četru dienu programma, kurā  iekļautas ne tikai interesantas lekcijas, praktiskas nodarbības un darbs komandās, bet arī dalība sarunu festivālā LAMPA.

Vasaras skolas laikā izzināsim tādus jautājumus kā: pilsoniskā līdzdalība, iedzīvotāja un pašvaldības attiecības, informācijas un datu atklātība un izmantošana korupcijas atmaskošanā, kritiskā domāšana  u.c. Nodarbības vadīs zinošākie Latvijas un ārvalstu eksperti:

  • Pierre Mesure, Transparency International Zviedrijas nodaļas biedrs un atvērto datu rīku attīstītājs organizācijā Digidem Lab,
  • Ieva Dunčikaite, Transperancy International Lietuvas nodaļas eksperte,
  • Aive Pevkur, Transparency International Igaunijas nodaļas eksperte,
  • Nellija Ločmele, žurnāla IR galvenā redaktore,
  • Lolita Tomsone, aktīviste un Žaņa Lipkes memoriāla direktore,
  • Madara Ūlande, Sociālās uzņēmējdarbības asociācijas bijusī direktore,
  • Līga Stafecka, domnīcas Providus pētniece,
  • Atis Egliņš-Eglītis, Cēsu novada Attīstības un būvniecības pārvaldes vadītājs,
  • Antonio Greko, Delnas atvērto datu projektu vadītājs,
  • Jānis Veide, Delnas projekta “Integritātes pakts – ES fondu uzraudzība” vadītājs,
  • Liene Gātere, Delnas direktore,
  • pārstāvji no KNAB un Centrālās Finanšu un līgumu aģentūras.

 

 PROGRAMMA. 

 

DALĪBNIEKI

Dalībnieki var būt kā studenti, tā profesionāļi, kas ir uzsākuši vai jau vada savas profesionālās gaitas dažādās nozarēs.  Dalība tiks nodrošināta 24 motivētākajiem interesentiem no visas Latvijas, sākot no 18 gadu vecuma (citu vecuma ierobežojuma nav). Vasaras skola cer pulcēt aktīvākos Latvijas reģionu viedokļu līderus – pilsoniski aktīvos iedzīvotājus, žurnālistus, augstskolu pasniedzējus, studentus, un citus interesentus.

 

DALĪBAS MAKSA

Dalības maksa ir 20 eur. Organizatori segs pārējos dalībnieku uzturēšanās un ēdināšanas izdevumus četru dienu garumā, kā arī segs transporta izmaksas dalībniekiem (uz un no Vasaras skolas) Latvijas robežās.

 

PIETEIKŠANĀS

Pieteikšanās pagarināta līdz 9. jūnijam. Piesakies, aizpildot pieteikšanās anketu. Delna izvērtēs dalībnieku pieteikumus un rezultātus paziņos jūnijā otrajā nedēļā. Jautājumu gadījumā lūgums sazināties ar vasaras skolas organizatori Līnu Leitāni, rakstot uz e-pastu lina.leitane@gmail.com vai zvanot +371 67285585.

 

ATSAUKSMES NO IEPRIEKŠĒJĀM VASARAS SKOLĀM

Iepriekšējo gadu vasaras skolas dalībnieki atzīst, ka ieguva noderīgus kontaktus, zināšanas un izpratni par politiskajiem procesiem un lēmumu pieņemšanu, kā arī jaunu skatījumu uz korupcijas jautājumiem. Viņi īpaši novērtēja nepiespiesto atmosfēru un praktiskos uzdevumus, kā arī iespējas trenēt personīgās prasmes, gūt pozitīvas emocijas, piedzīvojumus un jaunus kontaktus!

 

Ieskats Delnas Atklātības un pretkorupcijas vasaras skolas 2018 norisē.

 

ATBALSTĪTĀJI

 

Vasaras skolu līdzfinansē:

Eiropas Komisija (projekta “Integritātes pakts – ES fondu finansējuma uzraudzība” ietvaros),  Ziemeļvalstu ministru padome (projekta “Pretkorupcijas datu ekosistēmas veidošana Baltijā un Ziemeļvalstīs” ietvaros), Delnas privātie ziedotāji.

Pievienot komentāru

  • deputati uz delnas
  •  

    Screen Shot 2018-01-22 at 16.07.52