×

INESE TAURIŅA VADĪS ALIANSI PRET KORUPCIJU LATVIJĀ

Delnas projektu “Alianse pret korupciju Latvijā” no 2019. gada 1. jūnija vada Inese Tauriņa. I. Tauriņa ir bijusi Delnas padomes locekle no 2017. gada marta līdz 2019. gada 31. maijam un ir Delnas biedre kopš 2011. gada.

 

I. Tauriņai ir vairāk nekā 16 gadu pieredze komunikācijas jomā. Pēdējos četrus gadus piedalījusies tādu projektu kā Digital Freedom Festival un konferences ReputationTime organizēšanā. Lasījusi lekcijas Latvijas Kultūras koledžā sabiedrisko attiecību studentiem. Vadījusi Rīgas Stradiņa universitātes Sabiedrisko attiecību nodaļu, veidojot un vadot universitātes ārējo un iekšējo komunikāciju. I.Tauriņa ir ieguvusi humanitāro zinātņu maģistra grādu Eiropas Savienības studijās Leidenes Universitātē Nīderlandē, kā arī sociālo zinātņu maģistra grādu informācijas un komunikācijas zinātnēs Rīgas Stradiņa universitātē. Studējusi Islandes Universitātē mazo valstu drošību, Monteskjē Institūtā Nīderlandē demokrātijas un parlamentāro sistēmu vēsturi un principus. I. Tauriņa ir Latvijas Asociācijas sabiedrisko attiecību profesionāļiem (LASAP) biedre un izpildsekretāre, vairākus gadus ir vadījusi “Studenšu korporāciju “Dzintra”” Latvijā un pasaulē, vairāk nekā 12 gadus vada tās Stipendiju fondu, ir Rīgas Stradiņa universitātes Absolventu asociācijas biedre.

 

Alianses darbības mērķis I. Tauriņas vadībā ir mazināt sabiedrības iecietību pret korupciju un veicināt trauksmes celšanu, kas ir panākams, strādājot vairākos darbības virzienos:

  • Pieņemtā Trauksmes celšanas likuma ietvaros paredzētā trauksmes celšanas mehānisma iedzīvināšana un sabiedrības aktīva iesaiste;
  • likumu izmaiņu veicināšana, lai stiprinātu atklātību, pretkorupciju un sodīšanu par korupciju,
  • sabiedrības izglītošana un iesaiste korupcijas atpazīšanā un ziņošanā – sabiedrības vērtību un paradumu maiņa.

“Alianse pret korupciju Latvijā” (Alianse) ir brīvprātīgs, neformāls sadarbības veids starp Latvijas tiesībsargājošām iestādēm, uzņēmējiem un iedzīvotājiem, kas vēlas veidot Latviju kā godīgu valsti, kurā katrs var dzīvot pārtikušu un sakārtotu dzīvi. Ar dažādiem pasākumiem, publiskām debatēm un citām akcijām Alianse veicina sabiedrības spēju atpazīt korupciju, celt trauksmi un ziņot par korupcijas gadījumiem.

Alianse savu darbību uzsāka 2018. gada otrajā pusē. Līdz šim ir realizēti vairāki nozīmīgi pasākumi:

  • Pretkorupcijas datu hakatons, kas notika 2019. gada 2. martā, tika organizēts sadarbībā ar Datu skolu un Ziemeļvalstu Ministru padomes biroju Latvijā. Hakatonā datu analītiķi, korupcijas eksperti, programmētāji un žurnālisti izstrādāja trīs atvērto datu risinājumus, kas palīdzēs identificēt korupcijas riskus un aizdomīgas naudas plūsmas. Par labāko tika atzīts rīks, kurš palīdz identificēt aizdomīgus publiskos iepirkumus, šobrīd notiek darbs pie tā prototipa izstrādes. Sīkāka informācija ->.
  • Konference par Trauksmes celšanas likuma ieviešanu notika 2019. gada 28. martā, tā tika organizēta sadarbībā ar Amerikas, Īrijas, Lielbritānijas, Norvēģijas un Zviedrijas Tirdzniecības kamerām Latvijā un VILGERTS. Starptautiskie un vietējie eksperti apsprieda Trauksmes celšanas likuma ieguvumus un izaicinājumus, kā arī likuma ietekmi uz organizācijām Latvijā, īpašu uzmanību pievēršot privātajam sektoram. Sīkāka informācija ->.
  • Noticis aktīvs darbs pie Saeimas atklātības veicināšanas, sīkāka informācija par sākotnējiem ierosinājumiem šeit ->.

Aliansi atbalsta dažādas uzņēmēju organizācijas, vairāki uzņēmēji un tiesībsargājošās iestādes: Amerikas Tirdzniecības palāta Latvijā, Latvijas–Lielbritānijas, Norvēģijas un Īrijas Latvijas Tirdzniecības kameras, Valsts kontrole, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs, Konkurences padome, Valsts ieņēmumu dienests, Valsts policija, kā arī Valsts kanceleja. Aliansi atbalsta arī daudzi pilsoniskās sabiedrības pārstāvji: Dainis Īvāns, Valters Nollendorfs, Anders Paalzow, Inna Šteinbuka, Tālavs Jundzis, Andris Sprūds, Andris Vilks, Uģis Gruntmanis, Valts Kalniņš, Normunds Bergs, Ieva Morica, Ernests Jenavs, Jānis Kreilis, Kristaps Grasis, Guntis Bērziņš un citi.

 

Papildu informācija:
Inese Tauriņa
Alianses pret korupciju Latvijā vadītāja
inese.taurina@delna.lv
+371 67285585

Pievienot komentāru

  • deputati uz delnas
  •  

    Screen Shot 2018-01-22 at 16.07.52