×

DISKUSIJA: “COVID-19 UN GODĪGI PUBLISKIE IEPIRKUMI”

  • Kādus riskus rada līdz ar ārkārtējās situācijas pasludināšanu paplašinātās pilnvaras un piešķirtais papildu finansējums?
  • Kā nodrošināt ar Covid-19 saistīto iepirkumu un finansējuma izlietošanas atklātību un kontroli?
  • Ko varam mācīties no citu valstu labās prakses un pieredzes?

.

Biedrība “Sabiedrība par atklātību – Delna” 2020. gada 17. aprīlī, plkst. 11.00-11.30 aicina pievienoties pirmajā Facebook tiešraides diskusijā “Covid-19 un godīgi publiskie iepirkumi”.

.

Ņemot vērā, ka ārkārtējā situācija ļauj nepiemērot Publisko iepirkumu likumu, runāsim par ar Covid-19 uzliesmojuma izplatības ierobežošanu saistīto iegāžu atklātību un kontroli Latvijā. Skaidrosim sabiedrības un uzņēmēju lomu risku novēršanā un identificēšanā.

.

Īpašais viesis: Karolis Granickas, publisko iepirkumu eksperts un vecākais programmu vadītājs starptautiskajā organizācijā “Open Contracting Partnership“.

.

Pasākuma valodas: latviešu un angļu.

.

Reģistrācija: https://www.facebook.com/events/224990132081904/

.

PAPILDINĀTS

Ja nebija iespējas piedalīties pasākumā tiešsaistē, aicinām noskatīties video ierakstu, izlasīt ziņu aģentūras LETA apkopojumu vai noskatīties RigaTV24 sižetu.

.

Vai aicinām noklausīties podkāsta epizodi:

.

.

Galvenie secinājumi:

1. Ārkārtējā situācijā ir pieļaujams nepiemērot Publisko iepirkumu likumu, ja tiek nodrošināta atklātība – visiem ārkārtas iepirkumu līgumiem jābūt publiski pieejamiem.

2. Latvijā ir ieviesta e-iepirkumu sistēma, tāpēc iespējami vienkārši tehniskie risinājumi, kā apkopot un publicēt datus par iepirkumiem, kuriem ir piemērots likums (piemēram, atzīmēšana tādā veidā, lai varētu tos “filtrēt”). OGP ir gatavi atbalstīt Latviju.

3. “Iziešana” no Covid-19 radītās krīzes situācijas var būt smagāka nekā pati krīze, tāpēc šobrīd ir labs brīdis, lai pārietu no digitālajiem uz “smart” iepirkumiem un analizētu datus, kas var palīdzēt valdībai efektivizēt procesus.

.

Pasākumu finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. 

.

Pievienot komentāru

  • deputati uz delnas
  •  

    Screen Shot 2018-01-22 at 16.07.52